Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 1 februari

Kommunfullmäktige sammanträder ikväll, aktuellt om coronapandemin, nytt digitalt system för bokning och bidrag är upphandlat.

Kommunfullmäktiges sammanträde 1 februari

På kommunfullmäktige sammanträde ikväll klockan 17 behandlas bland annat Nacka kommuns nya servicepolicy och en policy om mutor, jäv, representation och bisysslor. Ärendet Rensättra naturreservat går upp för antagande. Som en del i att Nacka fyller 50 år kommer 2021 års kommunfullmäktige att inledas med att Nackabor bjuds in att prata om ett aktuellt ämne.
Läs kommunfullmäktiges handlingar här.

Aktuellt om coronapandemin

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman berättade att både i regionen och i landet har antal smittade gått ner, vi fortsätter dock att hålla i, hålla ut och hålla avstånd, samt att jobba på distans om vi kan.

Inom Nackas vård och omsorgsverksamhet har alla äldre nu fått vaccination och i och med de minskade restriktionerna är större delen av skolans verksamhet igång som vanligt. Gymnasiet har ökat sin fysiska närundervisning till 30-50 procent och kultur- och fritidsverksamhet för barn födda 2005 och senare är öppna.

Elisa Raikanen på äldreenheten, kvalitet och stöd, berättade att vaccinering av vård- och omsorgspersonal är inne på sin fjärde vecka. Trycket på bokningar har varit högt, därför ordnades lokaler i Nacka stadshus i fredags så att ytterligare 160 personer som arbetar inom vård och omsorg kunde vaccinera sig, vilket var mycket uppskattat.

Digitalt system för bokning och bidrag

Anders Medius, kultur- och fritidsdirektör, berättade att ett nytt digitalt system för bidrag och bokning är upphandlat. Verktyget kommer att föras in under 2021 och har många fördelar. Bland annat kommer föreningar och Nackabor enkelt kunna boka lokaler genom sin mobil. Förhoppningen är att lokalerna kommer att nyttjas mycket och effektivt.

Tema styrprincip på ledningsgruppen

I eftermiddag kommer ledningsgruppen att arbeta med övergripande strategiska frågor, bland annat med planeringen för 2021-2022 samt med Nackas styrmodell, med fokus på styrprinciperna.

Alla tillönskas en riktigt bra arbetsvecka och promenader i solen!

Sidan uppdaterades: