Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

För dig som jobbar i Nacka stadshus - detta gäller för att minska smittspridningen

Smittspridningen i samhället ökar kraftigt igen och Region Stockholm gör bedömningen att den så kallade tredje vågens smittspridning är här. Hur omfattande den blir avgörs helt av hur vi agerar i denna allvarliga situation. Alla måste ta sitt ansvar. Det är du som är skillnaden.

Viktigare än någonsin att vi håller i och håller ut

Rekommendationerna om att jobba på distans och hålla avstånd är inte nya, men med anledning av smittspridning i samhället finns det behov av att påminna om vikten av dem igen. Självklart är det fortfarande även så att du fortfarande inte ska komma till jobbet alls om du har minsta symtom.

Åtgärder för dig som arbetar i Nacka stadshus

  1. Jobba på distans

De allra flesta som arbetar i stadshuset kan jobba på distans. Några få behöver utföra sitt arbete på plats, men sällan samtidigt som sina kollegor. Ett stort ansvar vilar på chefer och medarbetare att planera så att endast de som verkligen behöver är på plats.

  1. Håll ordentligt avstånd till andra

För de få som måste vara på plats gäller eget ansvar för att hålla avstånd till andra. Nu är inte tiden för gemensamma fikastunder eller möten som inte går att genomföra digitalt.
Ta ansvar genom att:

  • Sitta ensam i matsalen under lunchen i möjligaste mån
  • Ta höjd för att behöva anpassa din lunchtid så du undviker trängsel i matsalen
  • Hålla avstånd i alla gemensamma utrymmen, så som kapprummet, kopieringsrum och vid kaffemaskiner
  • Om du inte har möjlighet att genomföra digitala möten med dina kollegor - boka ett stort rum eller träffas utomhus
  • Möblera om vid din arbetsplats för att undvika närkontakt

Munskydd

Den viktigaste åtgärden för att minska smittspridningen är att alla som kan arbetar på distans. När det inte är möjligt krävs det att varje person ser till att hålla ordentligt avstånd till andra. Det gäller under hela arbetsdagen, även under lunchen eller eventuella möten. Om det trots det är omöjligt att hålla avstånd har Region Stockholm meddelat att munskydd ska användas i inomhusmiljöer med risk för trängsel. Nacka kommun bedömer att det finns goda möjligheter att undvika trängsel i stadshuset, främst genom distansarbete och därför gäller inget allmänt krav på munskydd. Enskilda enheter kan dock göra egna riskbedömningar. Information kommer då från din chef.

Här kan du läsa mer om Region Stockholms senaste rekommendationer där munskydd är en del.

Sidan uppdaterades: