Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Några frågor till vår nya stadsdirektör Victor Kilén

Idag är det stadsdirektör Victor Kiléns första dag på Nacka kommun. Vi ställde några frågor till honom.

Victor Kilén

Hej Victor! Vem är du, hur skulle du beskriva dig själv?

Oj, det var en svår fråga som ju kan besvaras från flera olika perspektiv. Jag är en person som brinner för samhällsutveckling och det kännetecknar allt jag har gjort – i alla fall i arbetslivet. En viktig fråga för mig är hur man på bästa sätt kan skapa samhälle att leva i, trivas i och verka i. Annars är jag en trebarnsfar som lämnar barnen på skolan varje dag, och som tycker om att vara med familjen.

Vad gillar du att göra på fritiden?

På fritiden är det givetvis att vara med familjen som är nummer ett. Vi åker gärna skidor i Dalarna på vintern eller tillbringar tid på Gotland om somrarna. Om jag inte är med familjen så gillar jag att träna, jag är till exempel spinninginstruktör en gång i veckan. Det är så kul! Jag gillar också OCR – hinderbanelöpning – både inomhus och utomhus. För mig är det viktigt att hålla sig själv och kroppen i trim, för att kunna prestera så bra som möjligt på jobbet.

Du kommer direkt från en tjänst som kommundirektör i Vallentuna. Vad tar du med dig därifrån?

Mycket – jag tar med mig både energi och trygghet. Jag arbetade för Vallentuna i 11 år, och nästan sju år som kommundirektör. Det gör att jag har fått en grundtrygghet i hur det är att leda en kommunorganisation och leverera välfärdstjänster. Med det menar jag att kommunen måste ses som en serviceorganisation, och det gäller alla verksamheter även vår myndighetsutövning. Att alla ska få en service i toppklass är något som vi har jobbat mycket med i Vallentuna. Man skulle kunna använda begreppet business behavior för att sammanfatta det.

Vad är viktigt för dig i ditt ledarskap?

För mig handlar det om att få med sig medarbetarna. Alla måste förstå vilka vi är till för, och där är det viktigt att förstå helheten – varför vi går till arbetet varje dag. Alla måste vara med på tåget och förstå varför vi ska nå uppsatta resultat. Det kan vi förstås göra på olika sätt. Jag vill ha ett modernt och öppet ledarskap ut i organisationen och inbjuda till entusiasm, att våga och få alla att ha modet att vilja ligga först helt enkelt.

Hur kommer du att lära känna Nacka kommun?

Som en början har jag nu i helgen varit på en road trip runt om i Nackas alla kommundelar för att lära känna alla områden. För mig är det också en nyckel att synas och vara på plats ute där det händer, oavsett om det är i utanför stadshuset eller i våra verksamheter.

Sen handlar det såklart om att sätta sig in i alla dokument och lära känna kommunstyrelsen och ledningsgruppen, och jag ser verkligen fram emot att träffa chefer och medarbetare. Jag vill vara en närvarande stadsdirektör som man kan känna förtroende för att vi gör det bästa för Nackaborna – varje dag.

Sidan uppdaterades: