Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte

Nye stadsdirektören Victor Kiléns första måndagsmöte innehöll en rapport om coronaläget, en presentation av honom själv och hans ambitioner med Nacka kommun, samt en inblick i respektive agendor för chefsmötet på onsdag och för eftermiddagens koncernledningsmöte.

Coronapandemin

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman konstaterade att läget är fortsatt ansträngt i vården och att vi har en hög smittspridning. Nu drabbas framför allt personer i 30-55-årsåldern. De äldsta klarar sig bättre, tack vare vaccination. Från regionen skalas vaccinationen snart upp rejält och det kommer att hända mycket i maj.

Högstadieskolorna har nu gått tillbaka till närundervisning, medan gymnasieskolorna delvis fortfarande har distansundervisning för att undvika trängsel. Mats Bohman avslutade med att uppmana alla att fortsätta följa råden och att vaccinera sig när chansen ges.

Nye stadsdirektören presenterade sig

Victor Kilén kommer närmast från Vallentuna, där han varit kommundirektör sedan 2014. Tidigare har han varit förvaltningschef och kanslichef. Dessförinnan hade han en politisk karriär med arbete på departement och i riksdagskansliet.

Varför Nacka, frågade Victor Kilén retoriskt, och svarade själv: Nacka är en av de kommuner som av andra kommuner ses som allra bäst. När det talas om hur en kommun kan nå framgång hör Nacka alltid till de kommuner som nämns. Nacka, tillsammans med Helsingborg, ligger alltid i toppen när det gäller innovation och att våga ta steget vidare och utmana gängse tankesätt för att skapa effektivitet.

Victor Kiléns inriktning nu är att lära känna Nacka, dess kultur och medarbetare, och tillföra energi till organisationen, så att vi alla ska vilja ta ett steg vidare. Med den bas som Lena Dahlstedt, och Lennart Jonasson före henne har byggt, har vi så mycket att utgå från för att göra Nacka till inte bara Sveriges, utan världens bästa kommun.

Chefsdag på onsdag

Under chefsdagen ska det diskuteras hur Nacka kan tas vidare utifrån olika perspektiv och ytterligare förädla det som Lena Dahlstedt har lagt grunden för. Den nya servicepolicyn blir en viktig utgångspunkt. puls-mätningen och hur organisationen mår kommer också att tas upp. Tydlighet är också något Victor Kilén brinner för och som han vill ta med sig till Nacka.

Koncernledning i eftermiddag

Koncernledningen ska diskutera Nackas framgångsfaktorer, puls-mätningen och hur medarbetarna kan må bättre. Pandemin och distansarbete har varit en fördel för vissa, men för många har det lett till att de mår sämre och därmed haft svårare att leverera välfärdstjänster till Nackaborna. Hur de kan stöttas och må bättre ska också tas upp.

Sidan uppdaterades: