Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Stadsdirektörens e-trappmöte 23 augusti

Uppdatering om Coronapandemin, Inbrott i stadshuset, Nacka tar emot Afghanistanflyktingar, Nacka 19:e bästa idrottskommun, Tävling för hushåll som vill minska sitt avfall, Företagsklimat i fokus för KLG.

Läget i Coronapandemin

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman inledde med att läget i pandemin är mycket bättre än förra året. Alla kommunala verksamheter är öppna och i gång - både skola, förskola och omsorg, men även kultur- och fritidsverksamheter. Men deltavarianten och ökad spridning oroar. Nya scenarion har kommit från Folkhälsomyndigheten i dag och alla visar på ökad spridning, men tack vare vaccineringen är läget inte lika allvarligt. Fortsätt hålla avstånd, stanna hemma om du är sjuk och jobba på distans om du kan! Undvik även att träffa för många människor i nya sammanhang.

Nästa steg i restriktionerna är planerat att tas bort i september, men det kan ändras och vi bör vara beredda på en förlängning.

Inbrott i stadshuset

Förra veckan skedde ett inbrott i stadshuset. Viktor Kilén ber dig som arbetar på plats att hjälpa till och vara uppmärksam på vilka som rör sig i huset. Vi jobbar med säkerheten och att se över skalskyddet, men det behövs även öron och ögon som har koll på vilka som rör sig i korridorerna, där obehöriga inte får vara. Ser du något misstänkt, hör av dig till säkerhetschefen Terese Kalinski.

Tänk även gärna lite extra på säkerheten när/om du kommer tillbaka för att arbeta mer på plats i stadshuset.

Nacka ska hjälpa dem som hjälpt oss i Afghanistan

Efter talibanernas maktövertagande i Afghanistan kommer Nacka att ta emot kvotflyktingar från Afghanistan, berättade utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör Susanne Nord. Nacka kommun har lovat att ta emot tidigare lokalanställda från Afghanistan inom ramen för det tidigare beslutade antalet flyktingar som kommunen ska ta emot i år. Mottagandet är egentligen inte annorlunda än det övriga flyktingmottagandet, men har krävt snabba förberedelser, som genomförts mycket bra av berörda enheter, under ledning av Pia Stark, konstaterade Susanne Nord, och tackade alla medarbetare som bidragit och bidrar till detta. Vi vet ännu inte när de första flyktningarna kommer till Nacka.

Nacka 19:e bästa idrottskommun enligt SVT sport

Kultur- och fritidsdirektör Anders Mebius berättade att SVT Sports årliga ranking, som jämför och rankar alla kommuners resultat inom elitidrott har utsett Nacka till sin bästa placering någonsin, med en 19:e plats. Resultaten beror förstås på de duktiga föreningarna i kommunen, som Skuru handboll, KSSS där stora delar av OS-laget i segling kom från Nacka, orienteringsföreningarna Järla och Ravinen med Gustav Bergman som blev svensk mästare förra året. Andra som utmärkt sig är föreningar inom innebandy, cheerleading, simning med flera. Flera av dessa föreningar lyckas tack vare sina egenrekryterade ungdomar som fortsatt att utvecklas här, som till exempel Skuru handbolls damer med många lokala förmågor. Läs mer om tävlingen och se hela rankingen hos SVT Sport

Tävling för hushåll om att minska avfall

Catarina Östlund, avfallshandläggare från Nacka Vatten och Avfall, berättade om tävlingen Minimeringsmästarna, där hushåll tävlar om att minska sitt avfall, och därmed sitt klimatavtryck, så mycket som möjligt under ett år. Tävlingen är en del i arbetet för att nå målen i Nackas nya avfallsplan som började gälla 1 juli. Hushållen kommer att bjudas in till sex träffar där de bland annat får lära sig om att minska matsvinn, konsumera mer hållbart och hantera textilier bättre. Mellan varje träff får man utmaningar. Under året kommer man att få väga sitt avfall vid tre tillfällen. Man ska också dela med sig av sina erfarenheter och berätta om tävlingen på sociala medier.

Tävlingen är nationell. 50 kommuner deltar, och finansieras av branschorganisationen Avfall Sverige. Nacka samarbetar med Tyresö kommun och Stena fastigheter i Fisksätra, samt kommer att bjuda in lokala företag och organisationer. 10 hushåll i Nacka söks - anmäl dig gärna själv, eller uppmuntra andra! Målet är att hushållen som deltar ska kunna halvera sitt avfall. Läs mer om tävlingen och anmäl dig här

Koncernledningen i eftermiddag: företagsklimatet

Eftermiddagens möte handlar om näringslivsklimatet, med fokus på näringslivskommunikation och näringslivsstrategi, samt poraktivt arbete för att öka antalet företagsetableringar i Nacka.

Alla medarbetare önskas en trevlig vecka!

Sidan uppdaterades: