Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Stadsdirektörens e-trappmöte 8 november 2021

Coronauppdatering med nya rekommendationer, Chefsdag 9 november, Nio projekt fick pengar från Framtidsfonderna, Nacka kan bli årets nyföretagarkommun, Ny digitaliseringsdirektör börjar i januari, Inget KLG-möte i dag på grund av kommunstyrelsemöte.

Dagens möte hölls av stabschef Henrik Ahl i stadsdirektörens frånvaro. Han lämnade genast över ordet till trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman.

Coronauppdatering: nya rekommendationer

Mats Bohman konstaterade att pandemin finns kvar och ligger på en ganska stabil nivå. Ganska få behöver sjukhusvård, och de allra flesta som är sjuka är ovaccinerade. Vaccinationsgraden ökar och det är viktigt att de som ännu inte vaccinerat sig gör det. RS-viruset som nu sprider sig är oroande. Inte bara små barn utan också vuxna kan drabbas.

Nya rekommendationer gäller sedan 1 november: De som är fullvaccinerade behöver inte testa sig när de har symptom, om de inte arbetar inom vård och omsorg eller nära riskgrupper. Om du blir förkyld ska du, även om du är vaccinerad, stanna hemma tills du känner dig frisk och varit feberfri i minst ett dygn. Du kan gå tillbaka till arbetet om du bara har lite hosta eller snuva. Den som är ovaccinerad och får förkylningssymptom ska testa sig och vänta på svaret för att därefter få veta hur man ska göra. Det är viktigt att inte gå till jobbet om vi känner oss förkylda för att undvika spridning av både coronavirus och RS-virus.

Chefsdag 9 november

Chefer i hela kommunen, fackliga företrädare och deltagare i ledarakademin med flera är inbjudna till morgondagens chefsdag som samlar cirka 140 deltagare i Lavalhallen. Temat för denna halvdag är att summera året som gått och se framåt mot nästa. Det blir tre pass, om service och bemötande, erfarenhetsutbyte kring medarbetarundersökningen samt en extern gästföreläsare.

Nio projekt fick pengar från Framtidsfonderna

För andra gången har kommunstyrelsen beslutat om tilldelning ur framtidsfonderna. Detta görs tre gånger om året i samband med tertialbokslut. Totalt 11 ansökningar om knappt 40 miljoner kronor hade kommit in och 9 ansökningar om sammanlagt 26 miljoner kronor beviljades; Stärkta kommunikationsinsatser mot näringsliv, Digitalisering av bygglovsenhetens arkiv, Vercity, Ett modernt kundval, Vård och underhållsinventering av kommunens konstsamling för utlåning, Kompetenshöjning kring kunder med komplexa behov, En tryggare och säkrare utemiljö, Kommunvakter samt Tillsammans för ett drogfritt Nacka för unga. Det finns fyra fonder. Inga ansökningar till miljö- och klimatfonden hade kommit in. Nästa gång medel tilldelas är till i början av februari nästa år. Mer information om alla ansöknignar finns här

Nacka kan bli årets nyföretagarkommun

Näringslivsdirektör Anders Börjesson berättade att Nacka för första gången nominerats som årets nyföretagarkommun 2021. Åtta kommuner nomineras varje år och nu konkurrerar Nacka med Jönköping, Ängelholm, Bräcke, Varberg, Tjörn och Sotenäs. Att nya företag kommer vidare från nyföretagarfasen och kopplas till rådgivning är en viktig del av vårt samhällsbygge. Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Bakom priset står Nyföretagarcentrum Sverige och bokföringsföretaget Visma. Vinnarkommunen får använda Vismas olika system gratis. Varje kommun har fått motivera varför man ska vinna och Nacka har svarat att här bildas väldigt många företag - över 1 000 förra året. Vårt kundval är också ett bra sätt för små företag att komma in som leverantörer av kommunal välfärd. Vi har bra rådgivning, med bland annat mentorprogram. Dessutom finns en infrastruktur med Stockholms högsta koncentration av kontorshotell och coworkingplatser. Vi arbetar med nätverk, som Frukostakademin och Företagarträffen, vilket är perfekt för nystartade företag. Vi har även innovations- och nyföretagarrådgivning på flera språk. De som tidigare fått priset är ofta småkommuner i södra Sverige. Vi får veta hur det gått den 11 november.

Ny digitaliseringsdirektör börjar i januari

Henrik Palmblad-Wennergren, som är it- och säkerhetschef på Folktandvården samt Nackabo, har utsetts till ny digitaliseringsdirektör i Nacka. Han börjar den 31 januari.

Inget KLG-möte i dag

På grund av kommunstyrelsemöte är KLG-mötet inställt i eftermiddag.

Här finns handlingar till kommunstyrelsens möte

Sidan uppdaterades: