Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Från praktikant till gruppchef i Nacka

Renée Klarberg började som praktikant i Nacka för tio år sedan. Idag är hon gruppchef på trafikenheten. Vägen dit har bland annat gått genom Ledarskapsakademin.

Renée_Klarberg_500x500.jpg

Du började som praktikant i Nacka, vad gjorde du som praktikant och varför valde du Nacka?

- Jag började som sommarpraktikant i Nacka för tio år sedan när pluggade jag samhällsbyggnad på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan. Mitt jobb var att inventera kommunens då 783 övergångsställen. Jag skulle kartlägga var de fanns och bedöma deras kvalitet ur ett tillgänglighets- och trafiksäkerhetsperspektiv. Det var ett perfekt sätt att lära känna Nackageografin. När vi sedan hade en arbetsmarknadsdag på KTH träffade jag en fantastisk chef från Nacka som berättade om kommunens styrkor och utmaningar och hur det är att arbeta i en kommun som hela tiden vill utvecklas. Den personen blev sedan min chef och har fortsatt att vara min mentor.

Du har gått Ledarskapsakademin, hur såg din karriärsresa i Nacka ut innan dess?

- Innan Ledarskapsakademin arbetade jag som trafikplanerare i några år. Som trafikplanerare arbetade jag med trafikstöd i olika stadsbyggnadsprojekt och som projektledare för olika investeringsprojekt. Sedan fick jag möjlighet att bli gruppchef på planenheten. Nu är jag tillbaka på trafikenheten som gruppchef, den enhet som jag började som praktikant på för tio år sedan.

Har du några tips till andra som vill ta ett karriärkliv inom kommunen?

- Lägg inte din energi på sådant som du inte kan påverka, utan fokusera på vad du själv kan göra för att bidra till utvecklig. Det gör att jobbet blir både roligare och mer utvecklande. Sedan tycker jag att man ska vara den kollega som man själv skulle vilja ha, genom att vara trevlig och tillmötesgående och alltid försöka leverera relevant underlag i tid.

Vad tycker du gör Nacka till en bra arbetsgivare?

- Nacka ger mig möjlighet och förutsättningar att utvecklas som person samtidigt som jag får var med att utveckla Nacka som samhälle. Jag är mitt i småbarnsåren, då är det viktigt att få vardagen att fungera. Därför är jag extra tacksam för att det finns goda förutsättningar för det, till exempel har jag fantastiska medarbetare, en inspirerande chef och chefskollegor samt hjälpsamma stödfunktioner. Dessutom ställs jag ständigt inför nya och spännande utmaningar, det gör att jag sällan har tråkigt på jobbet.

Sidan uppdaterades: