Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Anders Mebius går vidare mot nya utmaningar

Efter sju år slutar Anders Mebius som kultur- och fritidsdirektör i Nacka kommun för att ta sig an nya utmaningar som ny kommundirektör i Kungsörs kommun från och med 1 december.

– Jag är glad över att ha fått bidra till det arbete som har utvecklat kultur- och fritidsområdet under min tid här i Nacka kommun. Vi har tillsammans utvecklat många kultur- och fritidsanläggningar och sett till att de är öppna mötesplatser som bidrar till ett levande och hållbart Nacka, säger Anders Mebius.

Anders berättar om hans lärdomar inom upphandlingsfrågor som han kommer att bära med sig vidare i sina nya utmaningar. Under Anders tid i Nacka har kommunen bland annat infört kundval inom kulturskolan och upphandlat driften av kommunens bibliotek. Han berättar också om alla inspirerande samtal som han haft med föreningslivet under åren.

– Den 16 september 2019 är en dag att minnas. Det var fantastiskt att se engagemanget som finns inom föreningslivet i Nacka som denna dag samlade ett tusental Nackabor utanför stadshuset i en manifestation för fler idrottsytor.

När Anders tillträdde sin roll 2016 berättade han att den första frågan många ställer när de är på väg att flytta till en ny kommun är hur det ser ut med kultur- och fritidsutbudet, och det är ett utbud som Anders under sina sju år har varit med och utvecklat. Bland annat har Anders varit en nyckelspelare i både planering och genomförande av den stora idrottssatsningen. Det är ett arbete som inte är avslutat, bland annat beräknas Fisksätras nya multihall att vara klar till hösten 2024 och hösten 2025 beräknas det nya badhuset i Orminge kunna invigas.

– Jag är glad över att ha fått arbeta med alla kompetenta medarbetare och politiker under mina år i Nacka. Jag är en nyfiken person och ser därför fram emot att gå vidare till ett nytt spännande uppdrag som ny kommundirektör i Kungsörs kommun.

Lycka till med kommande utmaningar som kommundirektör

– Jag önskar Anders all lycka i hans nästa karriärsteg som Kungsörs nya kommundirektör. Jag vill också passa på att tacka honom för hans drivkraft under hans tid här hos oss i Nacka. Anders har framgångsrikt drivit expansion och stora projekt samtidigt som han har varit tillgänglig för föreningslivet, vilket är imponerande. Nacka kommun främjar ledarskapsutveckling och det är glädjande för mig att få välkomna Anders som kollega bland kommundirektörerna, säger stadsdirektör Victor Kilén.

Sidan uppdaterades: