Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Nacka värd för ledarskapskonferens för offentlig sektor

Offentlig chef är den största mötesplatsen i Sverige med inriktning på ledarskap i offentlig sektor. Den 17 och 18 januari är chefer inom offentlig sektor i Sverige på plats i Nacka för att ta del av ett gediget program om dagens och morgondagens ledarskap. I fokus är konsten att utöva ledarskap i en utmanande tid.

– Nacka är en kommun som satsar på ett kvalitativt och innovativt ledarskap, vilket är en anledning till att just Nacka är platsen för vår kommande konferens. Viktiga parametrar är employer branding och kundbemötande och här har Nacka höga ambitioner. Ett annat område är digitalisering, som är ett viktigt område ur ett ledarskapsperspektiv. En stor del av våra chefers uppdrag är att hantera den digitala transformationen i samhället, och även här är Nacka ett bra exempel hur detta hanteras strategiskt och utåtriktat, säger Urban Nilsson, vd och programansvarig på Offentlig chef.

Programmet har fokus på att belysa möjligheterna för att bäst möta dagens såväl som morgondagens utmaningar genom att tillvarata ta kraften i samskapande. Bland programpunkterna Hur bygger vi rätt förutsättningar för samskapande ledarskap? Hur kan AI bli ett av ledarens viktigaste verktyg redan idag? Hur blir vi bäst på bemötande? Kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau och stadsdirektör Victor Kilén inledningstalar och Nacka kommuns kundbemötandechef Annmarie Palm är en av programmets huvudtalare.

– I dagens föränderliga värld ställs höga krav på den offentliga sektorns ledarskap. Ska vi klara av den snabba utvecklingen inom digitalisering och teknik behövs ett sunt ledarskap som fungerar i praktiken. Vi ser att lösningarna på de samhälleliga problemen är att göra saker tillsammans i ett samskapande, där självledarskap och tillit till varandra är nyckeln till framgång. Jag ser fram emot att få ta del av tips, verktyg och inspiration i programmet för Offentlig chef 2024 för att vi som organisation kan möta morgondagens utmaningar, säger stadsdirektör Victor Kilén.

Offentlig Chef är mötesplatsen och konferensen för ledare, chef eller beslutsfattare inom Sveriges offentliga sektor. Konferensen arrangeras för 11:e året i rad och i samband med Offentlig Chef delas priserna Årets Offentliga Chef samt Årets Nyskapande Chef ut. Här finns hela programmet Offentlig Chef – Mötesplatsen för offentliga chefer och ledare.

Sidan uppdaterades: