Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Ny överenskommelse ger fortsatt möjlighet att infartsparkera i Torggaraget i Nacka strand

För att infartsparkera i Torggaraget behöver du precis som tidigare ett blått Accesskort med giltighetstid på minst 30 dagar. Under perioden 1 januari till 1 februari gäller ordinarie pris, men från och med den 2 februari kan du infartsparkera till det nya priset 40 kr/dag.

Genom en ny överenskommelse mellan Nacka kommun, SL och Torggaragets ägare förlängs möjligheten att infartsparkera i Torggaraget Nacka strand.

Vad gäller för dig som vill infartsparkera i Torggaraget?

Precis som tidigare behöver du ett blått Accesskort med en giltighetstid på minst 30 dagar för parkera. Nytt pris är 40 kr/dag (från tidigare 30 kr/dag). Det är inte möjligt att registrera SLs nya biljetter – det gröna kortet och mobilbiljett – men att förhoppningen är att en sådan lösning ska vara på plats senare under våren.

1 januari till 1 februari gäller ordinarie pris även för dig som infartsparkerar

Anledningen till att ordinarie pris gäller under perioden är en teknisk uppdatering av SL:s biljettautomat som krävs för att det fortsatt ska gå att läsa in parkeringsbiljetter till reducerat pris.

Ordinarie pris är 100 kr/dygn eller 80 kr/dag (klockan 08.00-18.00). Från och med den 2 februari kan du åter igen infartsparkera till reducerat pris.

Karta som visar Torggaraget i Nacka strand

I Nacka strand är det enkelt att byta till buss eller båt

I Torggaraget kommer cirka 60 platser upplåtas för infartsparkering från och med den 2 februari 2022. Även om det är färre än de tidigare 200 platserna, så ligger antalet över beläggningsgraden på cirka 30-40 bilar.

- Vi är mycket glada att vi nått en ny överenskommelse med Torggaragets ägare och SL. Det gör att Nackaborna fortsatt ges möjlighet att infartsparkera på ett så strategisk viktig plats som Nacka strand när gäller byte till kollektivtrafiken, med bussar och pendelbåtar nära. Även om platserna minskas, så ligger de fortfarande över tidigare beläggningsgrad, säger Ulrika Haij, bitr. trafik- och fastighetsdirektör.

Överenskommelsen mellan Nacka kommun, SL och ägarna till Torggaraget gäller ett år. I dagsläget vet vi inte exakt hur länge ägarna till Torggaraget upplåter parkeringsplatser för infartsparkering. Målet är att avtalet förlängs så länge det är möjligt.

Öppettider

Nacka strand Torggaraget har öppet mellan 06:00 - 22:00 och kollektivtrafikresenärer har tillgång till garaget under hela öppettiden.

Ta båten eller bussen till jobbet

Från Nacka strand är det utmärkta bussförbindelser till Slussen. Resan tar cirka 10 minuter.

Med SL kan du resa mellan Nybroplan–Nacka–Lidingö–Frihamnen–Ropsten–Storholmen–Ropsten. Vissa turer går också till Blockhusudden. SL's pendelbåtar är tillgänglighetsanpassade.
SL-biljett gäller ombord, köp din biljett här.
Tidtabell för pendelbåtslinje 80
Läs mer om att båtpendla från Nacka strand.

Trevlig resa!

Läs mer om var du kan infartsparkera i Nacka:
nacka.se/infartsparkering

Sidan uppdaterades: