Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kollektivtrafik

I Nacka har du många alternativ i kollektivtrafiken, bussen, båten, Tvärbanan eller Saltsjöbanan.

Region Stockholm är genom trafikförvaltningen ansvariga för kollektivtrafiken i Storstockholm.

Buss

Kollektivtrafiken till framför allt Nacka centrum/Forum, Nacka Strand och Orminge är tät, med mer än en buss var tionde minut i högtrafik. Med motorvägsbuss tar det cirka 10 minuter från Slussen till Nacka Strand och ungefär 20 minuter till Orminge.

Det finns också bussar till Nacka som utgår från Tyresö och Handen.

Inom Nacka finns de viktigaste knutpunkterna för kollektivtrafiken i Nacka centrumområdet – på Värmdövägen utanför Forum och vid Värmdöleden/Vikdalsvägen – och vid Orminge centrum.

Båt

Båtpendla till city på 20 minuter med ditt SL-kort!

Det finns båtförbindelser till Nacka Strand och några andra bryggor vid Nackas norra kust. Båtpendla mellan Nacka strand och Nybroplan alla dagar i veckan. Helger går båten också till Allmänna Gränd och Blockhusudden på Djurgården. Cykel får medtagas ombord. Alla SL-biljetter gäller på SjöVägen, även Stockholmskortet. Det går inte att köpa biljetter ombord, varför det gäller att ha en giltig biljett när man går ombord.

http://sl.se hittar du tidtabeller för båtkollektivtrafiken.

Trafiken till ångbåtsbryggor utmed Nackas norra kust, i Skurusundet/Lännerstasunden, i Saltsjöbaden och på några öar var en gång i tiden en viktig kommunikationsled. För de flesta resenärer idag är båtresor av det slaget intressanta framför allt för utflykter.

Tvärbanan

Tvärbanan är ett snabbt sätt att ta sig från västra Stockholm (Alvik), Liljeholmen eller Gullmarsplan till Sickla Udde i Hammarby Sjöstad. Där kan man byta till buss till Nacka.

Saltsjöbanan

Ta Saltsjöbanan till Fisksätra, Solsidan, Saltsjöbaden eller någon av de andra 15 stationerna eller hållplatserna längs banan.

Under en del av den tid då Slussen byggs om kommer inte Saltsjöbanan att kunna köra ända fram till Slussen utan Henriksdals station blir istället tillfällig slutstation. Där byter resenärerna till buss, som kommer att gå mellan Henriksdal och Slussen i skytteltrafik. Här kan du läsa mer om Henriksdal - tillfällig slutstation för Saltsjöbanan.

För resor till vissa delar av Nacka finns det flera alternativ. Använd gärna SLs reseplanerare nedan för att hitta det bästa!

Från 2030 ska den nya blå tunnelbanelinjen till Nacka vara ett viktigt inslag i kollektivtrafiken. Läs här om planering och förberedande arbeten.

Sidan uppdaterades: