Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Njuter av varje vända till kontoret

Vintercyklisten Felix har precis kommit hem från jobbet. Han är klädd i en ledig, vindtät jacka och cykelns däck är dubbade. I ryggsäcken ligger jobbdatorn. Det är Felix första vinter i cykelsadeln – och det har gått över förväntan.

Felix är en av årets 40 vintercyklister. Senaste månaderna har han cykelpendlat till jobbet i varierande vinterväder. Sträckan från hemmet vid Skurubron till arbetsplatsen i Solna är cirka två mil.

Under pandemin arbetade Felix ofta på distans, vilket han även har möjlighet till idag. Men vintercyklingen har medfört fler vändor till kontoret.

- Cyklandet har blivit en anledning i sig att åka till kontoret istället för att jobba hemifrån. Det är bästa sättet att få motion, det är väldigt skönt.

Skönt att slippa fastna i köer

Det finns många andra fördelar med att cykla, till exempel är det ett pålitligt sätt att resa.

- Det är inte så tungt, svårt eller bökigt som man kan tro. Det är istället smidigt och enkelt. Dessutom är det riktigt skönt att slippa fastna i köer. Jag upplever även att jag varit mindre förkyld.

Vägarbeten kräver mer uppmärksamhet

Hur är det att cykla i Nacka? Nacka är inne i ett starkt utvecklingsskede vilket påverkar trafiken på olika sätt.

- Vägarbeten längs med Värmdövägen har gjort att man måste vara mer uppmärksam på var man ska cykla. Det bryter även av tempot lite, men det är fullt förståeligt. Ett stort plus för underlaget som jag tycker har varit utmärkt.

På frågan om Felix kommer att fortsätta cykla på vintern är svaret självklart.

- Jag kommer definitivt fortsätta cykla även under vintermånaderna. Jag kan ärligt säga att jag njuter av varje vända till kontoret.

Sopsaltade cykelvägar

I Nacka sopsaltas de regionala cykelstråken längs Värmdövägen, Ältavägen, gång- och cykelbanan längs med Saltsjöbadsleden mellan Saltsjöbadens centrum och Fisksätra samt cykelvägen mellan Myrsjöskolan och Orminge centrum. Under ombyggnaden av bussgatan i Orminge centrum hänvisas cyklister till en annan väg som tyvärr inte kan sopsaltas. Följ skyltning på plats.
Här kan du läsa mer om hur vi underhåller cykelbanor så att du kan känna dig säker även på vintern.

Nackas vintercyklistprojekt

Vintern 2022-2023 genomför Nacka kommun projektet ”Cykla på vintern” för sjunde gången, i år med 40 deltagare. Projektet pågår 1 december – 28 februari. Deltagarna ska cykla minst tre kilometer, minst tre dagar i veckan.
Här kan du läsa mer: Cykla på vintern.

Sidan uppdaterades: