Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Fritidsgårdar

Folkans fritidsgård i Orminge

Öppettider

Måndagar, 14.00 - 21.30
Tisdagar, 17.00 - 21.30
Onsdagar och torsdagar, 14.00 - 21.30
Fredagar, 14.00 - 23.00
Lördagar i Ormingehallen, 19.00 - 23.30

Hitta till fritidsgården

Du hittar Folkans fritidsgård i Boo Folkets Hus mitt i Orminge Centrum bakom Kyrkans Hus. på Utövägen 6, Saltsjö-Boo.

Kontakta fritidsgården

Telefon: 08-747 72 12
E-post

Verksamheten drivs av föreningen Boo Folkets Hus på uppdrag av Nacka kommun, fritidsnämnden. Verksamheten är upphandlad.

Folkans fritidsgård är en del av Boo Folkets hus och drivs på uppdrag av Nacka kommun.

Här har unga en självklar del i verksamheten. Allt arbete baseras på besökarnas idéer och kreativitet. Många av besökarna är delaktiga i det mesta vi gör, de skapar innehåll, aktiviteter och är med och planerar. Man kan till exempel vara med i cafégruppen Zebran, jobba med Orminge Karneval eller skapa helt egna evenemang. Det går också bra att bara komma hit och vara eller umgås med vänner.

Vi ska vara en trygg mötesplats där alla känner sig välkomna och respektfullt bemötta oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vi riktar oss till åldern 12-18 år (du är välkommen när du börjat årskurs 6 men vi gör ibland projekt där yngre eller äldre kan vara med. Alla nya besökare kan lösa ett gårdskort som ger rätt att låna utrustning och ta del av aktiviteterna. Gårdskorten kostar inget.

Vad kan du göra på fritidsgården?

Hit kan du komma och träffa kompisar och fika. Du kan också spela spel, titta på film, låna en dator, spela tv-spel, spela biljard och pingis. Dessutom finns möjlighet att dansa, boxas, göra musik, spela i replokalen, skapa i ateljén, trycka tröjor, göra smycken, sy kläder, läsa läxorna, jobba i fiket och mycket annat.

Det mesta kan man göra varje dag medan vissa saker händer 1 ggr/vecka.

Aktiviteter

Vi har dagliga aktivitet på fritidsgården.

Vi hjälper gärna dig som är ung att genomföra egna evenemang, t.ex. konserter, teaterföreställningar eller fester. Stort som smått. Vi har tillgång till stora lokaler med ljud och ljus som är anpassade för att göra arrangemang i. Har du idéer eller tycker du att något saknas, prata med oss i personalen så hjälps vi åt.

Varje år i slutet av maj anordnar vi Orminge Karneval där ungdomar kan vara med och arrangera och volontärjobba!
Kom in och prata med oss så får du veta mer! Vi finns bakom Orminge Centrum i Boo Folkets hus.

Värdegrund

Föreningen Boo Folkets hus vilar på en demokratisk och jämställd värdegrund. Hos oss tas individens behov, värde och integritet tillvara oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion, politisk ståndpunkt, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Byggstenarna i fritidsgårdens arbete är trygghet, tillit, gemenskap, glädje och respekt.

Vi ska erbjuda en öppen fritidsverksamhet med drogfri miljö som ungdomar upplever som trygg och attraktiv. Vi ska främja ett positivt umgängesklimat fritt från kränkningar och mobbing.

Mer information

Du hittar senaste informationen om Folkans fritidsgård på Instagram

Sidan uppdaterades: