Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
Fritidsgårdar

Öppen verksamhet för dig med funktionsvariation

Mötesplats där du inte måste anmäla dig i förväg

Sickla fritidsgård med kör, disco och scouter

Sickla fritidsgård är en fritidsverksamhet som vänder sig till ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning i åldrarna 13 – 21år.

På Sickla fritidsgård finns 20 ungdomsplatser och 21 helglägerplatser. Är man intresserad att ansöka om en plats på Sickla fritidsgård så pratar man med personalen på fritidsgården och kontaktar LSS-handläggare på Nacka kommun.

Måndagskvällar mellan 17:00 och 18:00 är det körverksamhet i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, vid denna verksamhet deltar ledare och ungdomar från Sickla samt ett par ungdomar som inte har sin fritidsplats på Sickla.

Tisdagskvällar mellan 18:00 och 20:00 är det disco på gården. Vanligtvis brukar våra discon besökas av mellan 30 och 45 ungdomar som dansar och har kul när vår DJ spelar. Ungdomarna kommer både från Sickla och utifrån till dessa arrangemang. Discot kostar 20kr i entré och det finns ett café som alla besökare kan handla i (vi har dock begränsat inköpen till max 20kr per person).

Onsdagskvällar mellan 17:00 och 20:00 är det ”Ung Vuxen” grupp på gården. Denna aktivitet är till för de ungdomar som är 17år och uppåt på fritidsgården. Denna verksamhet är ett samarbete med vuxenskolan som syftar till att stärka ungdomarna inför vuxenlivet. Gruppen behandlar ämnen så som jobb, kamrater, att sköta ett hem, relationer med mera.

Torsdagskvällar mellan 18:30 och 20:30 är det scoutkväll. Denna aktivitet genomför Sickla i samarbete med Hammarbysjöstads sjöscouter och aktiviteten besöks av ca 15 stycken ungdomar. Ungdomarna kommer både från gården och utifrån till denna aktivitet. Under dessa kvällar brukar scouterna sysselsätta sig med olika naturinspirerade aktiviteter, umgås, leka och fika. Scouterna är en mycket uppskattad verksamhet som även den är öppen för både ungdomar på fritids och ungdomar som inte har sin fritidsplats på Sickla fritidsgård.

Sidan uppdaterades: