Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Gör en ansökan eller anmälan

Ändring i bärande konstruktioner eller större ändring av planlösning

Om du ska göra ändringar i bärande konstruktioner eller en större ändring av planlösning behöver du göra en anmälan till bygglovenheten.
 1. Vad behöver anmälas?

  Om du planerar att göra ändringar i bärande konstruktioner eller större ändring av planlösning behöver du göra en anmälan till bygglovenheten. Exempel på större ändring kan vara flytt av kök, ett badrum eller inreda vinden. Syftet med anmälan är att kommunen ska kunna säkerställa att samhällets krav på bland annat brandsäkerhet, konstruktion och tillgänglighet uppfylls. Liksom vid ett bygglov måste du få ett beslut om startbesked från kommunen innan byggarbetena får påbörjas.

 2. Kommunen handlägger

  När kommunens bygglovenhet har fått in ansökan skickar vi ut en bekräftelse till dig med uppgifter om vem som är din handläggare. Det tar cirka 10 dagar. Om du inte är fastighetsägare, skickar vi även ett meddelande till fastighetsägaren.

  Kommunens handläggare granskar anmälan och tar ställning till vilken typ av samråd som behövs.

  E-tjänster för dig som har ett pågående ärende

 3. Anmälan beviljad

  Läs noga vad som gäller för ditt startbesked.

 4. Slutbesked måste finnas innan byggnaden får användas

  När du som byggherre har visat att alla krav är uppfyllda godkänner kommunen byggprojektet med ett slutbesked. Det är ett viktigt dokument, eftersom byggnaden eller åtgärden inte får tas i bruk innan det finns. Du kan ansöka om slutbesked med en e-tjänst.
  Läs mer och gå till e-tjänsten om slutbesked här

  Du är alltid välkommen att kontakta Stadsbyggnadsservice om du inte finner svar på de funderingar du har - se kontaktuppgifter högst upp på sidan.

Sidan uppdaterades: