Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Trygghetspunkter i Nacka kommun

Vid olika typer av kriser, till exempel vid längre strömavbrott eller en omfattande kommunikationsstörning, kan det finnas ett behov av trygghetspunkter. Trygghetspunkterna är platser dit Nackaborna kan ta sig för att till exempel få information om vad som hänt, värma sig, använda toalett eller värma mat.

Vid samhällsstörningar kan Nacka kommun behöva öppna platser där Nackaborna kan få information, värma sig, använda toaletten, värma mat, ladda telefonen och liknande. Övernattning kan också bli aktuellt vid allvarligare kriser. Syftet med trygghetspunkten varierar beroende på situation, men gemensamt är att den öppnas snabbt så att de som behöver stöd vet var de kan vända sig och vad de kan få hjälp med. Nacka kommun ansvarar för att skapa och driva trygghetspunkter inom sitt geografiska område.

Här finns trygghetspunkterna

Trygghetspunkterna kommer att finnas på följande platser:

  • Nacka stadshus (Sicklaön)
  • Kulturhuset Dieselverkstaden (Sicklaön)
  • Myrsjö sporthall och Myrsjöskolan (Boo)
  • Fisksätra sporthall och kommande multihallen (Saltsjöbaden)
  • Sigfridsborgs sporthall och Sigfridsborgsskolan (Älta)

Karta över trygghetspunkter i Nacka kommun

På trygghetspunkterna kommer det bland annat att finnas utrustning för kommunikation, mobilladdare, första-hjälpen material, ficklampor, vattendunkar och filtar.

Utöver de beslutade trygghetspunkterna är Nackas sex bibliotek informationspunkter dit Nackaborna kan vända sig för att få information vid extraordinära händelser.

Informationskanaler vid aktivering av trygghetspunkter

Om det blir aktuellt att öppna en trygghetspunkt används Nacka kommuns vanliga informationskanaler: nacka.se och sociala medier och alltid genom att skyltar sätts upp utanför den aktuella trygghetspunkten. Om dessa kanaler inte fungerar kan information gå ut via radions P4 Stockholm eller spridas på anslagstavlor och i kommunens olika verksamheter.

Sidan uppdaterades: