Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej!

Jag hoppas att alla har haft en riktigt bra arbetsvecka! Våren har anlänt till Nacka med stormsteg och jag hoppas att vi går mot ljusare tider på flera sätt.

Själv kan jag konstatera att vi har god framdrift i flera stora och viktiga projekt. Vi har ovanligt många spännande ärenden på kommunstyrelsen på måndag. Det händer mycket när det gäller stadsutvecklingen till exempel i Centrala Nacka, där det nu är klart att flera olika verksamheter, som restaurang, körskola och annat kommer att flytta in i lokalerna på gatuplan. Det är så spännande att se den nya stadsdelen börjar växa fram!

Det är också klart att SL kommer att kunna börja trafikera det kuperade området i Tollare till hösten. Väldigt efterlängtat av både Nackabor och andra som pendlar ut och arbetar i området.

En annan positiv och efterlängtad nyhet är att återuppbyggnaden av Boo Folkets hus, som brann ner i höstas, snart kommer kunna börja. Enligt planerna kommer det att bli riktigt stort och fint. Här kan man se bild på förslaget och läsa mer om processen.

När det gäller coronapandemin ser jag att våra verksamheter flyter på bra. Skolorna fungerar bra och alla är nu vana vid en blandning av när-, fjärr- och distansundervisning, även om jag vet att många elever längtar tillbaka till klassrummen och kamraterna. Det är svårt att fatta att de som tar studenten i vår har genomfört nästan halva sin gymnasieutbildning på distans. Och både elever och lärare har gjort det med den äran! En enorm utveckling när det gäller arbetssätt och sätt att samspela!

Tittar vi på smittspridningen är det fortsatt ett mycket kritiskt läge i hela Stockholmsregionen, även om det ser lite, lite bättre ut i Nacka. Det är ett mycket högt tryck på sjukvården och vi ser inga tecken på att det på något sätt är på väg att mattas av om vi ser till hela regionen. Så fortsätt att vara rädda om er och följ alla råd och rekommendationer. Passa på att vara ute så mycket som möjligt och njut av våren om du kan. Det ska jag göra!

Ha en riktigt fin helg!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: