Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Årets chefer 2020 hyllade vid Årets chefsdag

Årets chef 2020 blev Katarina Centerdal − en av fem glada och överraskade pristagare som belönades för effektfullt ledarskap under 2020.

Vid Årets chefsmöte delade kommunstyrelsens presidium och stadsdirektör Victor Kilén ut chefsutmärkelser till Årets chefer.

Utvalda CD 2021_IMG_4837_670.jpg

Årets chef Katarina Centerdal, verksamhetschef på Nacka Seniorcenter Sjötäppan

Katarina Centerdal, verksamhetschef på Nacka Seniorcenter Sjötäppan, utsågs till Årets chef.

Ur motiveringen:

”Katarina Centerdal har styrt upp och utvecklat NSC Sjötäppan till ett mycket välrenommerat boende med strålande resultat inom alla områden och med högst kundnöjdhet av alla seniorcenter. Under pandemiåret 2020 har Katarina dessutom klarat den oerhört tuffa utmaningen att driva ett seniorcenter med budget i balans. …Katarina är en modig, uthållig och kreativ ledare som utvecklat NSC Sjötäppan till en välskött verksamhet med mycket hög kvalitet.”

Årets förnyelsechef Olof Andersson, rektor för Myrsjö rektorsområde

Olof Andersson, rektor för Myrsjö rektorsområde blev Årets förnyelsechef. Olof Andersson uppmärksammas bland annat för att han ”drivit på utvecklingen av hela Myrsjö rektorsområde med elevernas fokus som ledstjärna. Olof har på kort tid åstadkommit förnyelse, bra samverkan och uppnått budget i balans för rektorsområdet som helhet.”

Årets utvecklingschef Pia Nordeman, chef för redovisningsenheten

Pia Nordeman, chef för redovisningsenheten, blev Årets utvecklingschef. Hon premieras för att ”hon har utvecklat redovisningsenheten till en välrenommerad och uppskattad enhet i framkant. Redovisningsenheten har gjort stora framsteg inom måluppfyllelse, kundnöjdhet och hållbart medarbetarskap.”

Årets nya chef Jessica Sjöstedt, affärsområdeschef Omsorg och assistans

Utnämningen Årets nya chef gick till Jessica Sjöstedt, affärsområdeschef Omsorg och assistans. Under den korta tid hon varit chef har hon vänt ekonomin och kundnöjdheten för hela affärsområdet Omsorg och assistans. Jessica Sjöstedt uppmärksammas för att hon ”skapat en tydlig struktur för affärsområdet med skarpa målsättningar, höga förväntningar på leverans från såväl chefer som medarbetare, och med bra uppföljning.”

Jury och digital prisutdelning

Juryn som utsåg årets chefer 2020 är kommunstyrelsens presidium . Utmärkelserna delades ut på nytillträdde stadsdirektör Victor Kiléns chefsmöte den 14 april som genomfördes digitalt.

Juryn:

  • Mats Gerdau - kommunalråd (M) och kommunstyrelsens ordförande
  • Hans Peters - kommunalråd (C)
  • Khashayar Farmanbar - oppositionsråd (S)

Här kan du se hela motiveringarna.

Utmärkelser till Årets chef har delats ut sex gånger tidigare.

Läs mer om utmärkelsen Årets chef och se vilka chefer som belönats tidigare år.

Sidan uppdaterades: