Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Stadsdirektörens e-trappmöte

Läget i Coronapandemin, Nacka åter nominerat som superkommun, Dags att söka bidrag till sommarlovsaktiviteter, Nackas historia på elskåpen, Kommunledning om "det nya normala".

Tufft för vården trots minskande smittspridning

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman inledde med att konstatera att smittspridningen äntligen minskar, men ännu kan vi inte slappna av. Rekommendationerna för icke nödvändiga verksamheter ligger kvar till mitten av maj. Ungdomar får nu spela matcher utomhus en gång i veckan. Inom vården är det fortfarande ett ansträngt läge, särskilt inom intensivvården, men tillgången på vaccin är god. Håll i och håll ut lite till, manade Mats Bohman avslutningsvis.

Nacka nominerat till årets superkommun

Nacka är åter nominerad i Dagens samhälles tävling Årets superkommun. Resultatet meddelas på Stora Samhällsgalan, som hålls digitalt den 18 maj. Läs mer om nomineringen här

Statliga pengar ger sommarlovsaktiviteter

Kultur- och fritidsdirektör Anders Mebius berättade att Nacka kommun har fått 1,2 miljoner av staten för att ordna sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Föreningar, företag och organisationer ska involveras, och anmodas därför att skicka in en ansökan med försalg på vad de vill göra för och med Nackas barn och ungdomar. Aktiviteterna ska bland annat rikta sig till barn mellan 6 och 15 år, vara avgiftsfria och anpassade till gällande rekommendationer för att undvika smittspridning. Förra årets hemester fungerade väldigt bra och det fanns många trevliga aktiviteter. Vi hoppas att det kan fungera lika bra i år. Ansökan ska göras senast den 17 maj. Här finns mer information och ansökningsformulär.

Nackas historia på elskåp

Kulturnämndens ordförande och vd för Nacka Energi invigde ett elskåp i Ektorp, som ingår i ett projekt med att smycka elskåpen med intressanta kulturhistoriska och historiska texter. På elskåpet i Ektorp har en miniutställning med en historisk resa där man kan lära sig mer om just Ektorp. Fler elskåp planeras runt om i Nacka. Ta del av historien om Ektorp och de andra miniutställningarna här

Tema "Det nya normala" i kommunledningen

Dagens ledningsgruppsmöte kommer att arbeta med olika scenarion för hur vi ska arbeta när pandemin tar slut. Vi kommer inte att gå tillbaka till tidigare arbetssätt, men inte heller bara sitta hemma. Därför ska ett ramverk tas fram för att hitta nya rutiner.

Sidan uppdaterades: