Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Stadsdirektörens e-trappmöte 10 maj

Kommunstyrelse med flera stadsutvecklingsärenden, Extra kommunfullmäktige om motioner, Möjlig ljusning i pandemin, Centrala Nacka och begreppet Naturban i vårkampanj, Tipspromenad om Nacka, Victor Kilén spelar in film, Digitalisering på ledningsgruppens möte.

Kommunstyrelse med flera stadsutvecklingsärenden

Stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm tog upp tre ärenden från kommunstyrelsens agenda i eftermiddag; ett inriktningsbeslut om Wall Street Stockholm juni 2022, som är en vidareutveckling av Wall Street Nacka, där vi bidrar till en regional festival för modern offentlig konst, en viktig detaljplan i Orminge med tillhörande genomförandeavtal som ska antas, med bland annat infartsparkeringar och 450 bostäder, samt en uppföljning av översiktsplanen från 2018. Den ska svara på hur vi ligger till med våra mål utifrån stadsbyggnadsstrategin med en tätare och blandad stad på Sicklaön, utveckling av lokala centrum, stärkt infrastruktur och transportsystem, samt att tillgängliggöra det gröna och det blå.

Här finns samtliga handlingar till kommunstyrelsens möte

Extra kommunfullmäktige i kväll

Ett extra kommunfullmäktigemöte har satts in för att hantera inkomna motioner. Det finns 49 ärenden på dagordningen. Här finns hela listan över motioner till kommunfullmäktige 10 maj

Coronapandemin

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman uttryckte hopp om en vändning, utifrån rapporter om att smittspridningen verkar minska något, och att antalet inlagda på sjukhus tycks sjunka, samtidigt som vi nu gått in i fas fyra av vaccinationen, nämligen allmänheten i åldrarna 18 och uppåt. Just nu kan personer födda 1971 och tidigare boka vaccination. Om allt fortsätter i rätt riktning kan de kommunala verksamheter som stängdes den 18 december förra året stegvis börja öppna igen, med start på måndag, den 17 maj. Håll i och håll ut, och vaccinera dig när du får möjlighet!

Vårkampanj för Centrala Nacka

Trine Roesgaard Werner från kommunikationsenheten berättade att marknadsbolaget för Centrala Nacka startar sin vårkampanj den här veckan. Målet är att skapa kännedom om och väcka intresse för Centrala Nacka, Sveriges första naturbana stadsdel. Naturbant är ordet som beskriver den spännande och dynamiska krocken mellan det urbana, levande stadslivet och naturen, och som ska styra hur miljöerna mellan husen utformas. Den nya stadsparken framför stadshuset är ett exempel på det gröna som ska finnas mitt i staden. Kampanjen pågår i fyra vckor och syns genom annonser i lokalpress, sociala medier och på webbsidan för Centrala Nacka.

Nacka 50 år - fira med tipspromenad

Trine Roesgaard Werner kunde även berätta att 50-årsfirandet av Nacka kommun fortsätter med olika aktiviteter. Lagom till långledigheten lanseras en tipspromenad längs strandpromenaden vid Svindersvik med frågor om Nackas historia, nutid och framtid. Läs mer om firandet på webbsidan om Nacka 50 år

Film om den första månaden som stadsdirektör

Snart kommer filmen där Victor Kilén berättar om sina reflektioner och tankar efter en månad i Nacka. Den spelas in i morgon och publiceras inom kort. Håll utkik!

Digitalisering i fokus

Ledningsgruppens möte i eftermiddag kommer att handla om digitalieringsprocessens fem fokusområden.

Sidan uppdaterades: