Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Stadsdirektörens e-trappmöte 21 juni

Lugnt men inte slut i Coronoapandemin, KSSU tisdag 22 juni, Chefsfrukost på onsdag med gruppchefer, Halvvägs i 50-årsfirandet, Nacka nominerat som idrottskommun, Panta din dator och sluta använda Skype, Nu kan du hämta ut sommargåvan, Nacka tvåa i Fokus ranking, KLG i eftermiddag.

Lugnt i Coronapandemin, men inte över

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman berättade först om läget i de kommunala verksamheterna: I förskolorna är läget lugnt och i äldreomsorgen finns inga smittade. Fritidsverksamheterna har öppnat och är i full gång. Nu när det är varmt vill många till badstränder och andra platser, men kom ihåg att råden fortfarande gäller och att deltavarianten av viruset verkar spridas mer nu bland yngre, ovaccinerade personer. Stanna hemma om du är sjuk, umgås bara med din närmaste krets, undvik trängsel och om du måste resa ska du göra det på ett säkert sätt. Fortsätt arbeta på distans om du kan, ända till sista september. Med dessa råd önskas alla medarbetare en glad midsommar!

KSSU: flera viktiga ärenden

Stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm tog upp ett par ärenden som ska hanteras av kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott i morgon, tisdag: Ett inriktningsbeslut om lokalisering av kretsloppscentralen i Boo på området Dalkarlsängen. Många lägen har analyserats och nu är det dags att bestämma om en permanent placering. Nästa beslut gäller Tollareslingan, som är den sista etappen i bostadsutvecklingen i Tollareområdet. I Nacka strand begärs det medel i ett tidigt skede för en detaljplan vid kajen som ska möjliggöra bostäder och verksamhetslokaler. Den nya detaljplanen gäller det område där padelbanorna ligger i dag. KSSU ska också besluta om försäljning av verksamhetstomter i Igelboda.

Här finns alla handlingar till kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott den 22 juni

Chefsfrukost på onsdag

Stabschef Henrik Ahl berättade att det blir chefsfrukost, för första gången med Victor Kilén, för alla chefer som normalt arbetar i stadshuset på onsdag, där även gruppcheferna är inbjudna. Ämnen som ska tas upp är kommunkompassen, arbetssätt i stadshuset efter pandemin, framtidsfonderna samt en summering av nya stadsdirektörens första två månader.

Nacka 50 år är halvvägs

Trine Roesgaard Werner från kommuniktionsenheten räknade upp några av de aktiviteter som genomförts hittills, sedan firandet inleddes den 25 januari: Filmen med Mats Gerdau som uppmärksammade det första kommunfullmäktigesammanträdet, marschaller som tändes på flera platser i Nacka, lansering av jubileumspotten, fototävling i mars "Nacka i mitt hjärta", som skapade stort engagemang, gäster på alla kommunfullmäktigemöten, bland andra Nacka musikskola, Nacka företagarförening och Skuru handboll, Friska Nacka med punkter kopplade till historia, nutid och framtid, tipspromenad på Svindersvikspromenaden, samt novelltävlingar i samarbete med biblioteken. Mer kommer och ännu fler förslag tas gladeligen emot. Håll utkik efter fotoutställning efter sommaren, allsång på Markusplatsen i september och jubileumskonsert med Nacka musikskola i oktober. Projektledaren Helena Svärd har lämnat över projektet till Eva Bohm och det är till henne man kan vända sig med idéer, förslag och frågor om det fortsatta firandet.

Nacka nominerat som årets idrottskommun

Kultur- och fritidsdirektör Anders Mebius berättade om nomineringen, som kommer från SVT sport. En jury kommer att välja bland de 37 nominerade kommunerna. Utmärkelsen handlar om idrottsliga prestationer och många av Nackas väl fungerande föreningar har framgångsrik elitverksamhet. Skuru IK som vann handbolls-SM är ett exempel, Järla orientering och Ravinen med SM-vinnare förra året, Stora delar av OS-landsslaget i segling, Järla IF har ett framgångsrikt lag i futsal, liksom elitlag i innebandyserien. Skuru simning och flera andra föreningar är också framgångsrika. Läs mer om årets idrottsstad hos SVT

Panta din dator och slut med Skype

Enhetschefen för digitaliseringsenheten Brita Rösblad berättade att det införts ett "pantsystem" för datorer, där en återlämnad dator som inte längre används kan återanvändas eller återvinnas. Varje återlämnad dator ger pengar till enheten, i genomsnitt sirka 900 kronor per dator. Ju nyare dator desto mer pengar får enheten. Glöm inte att lämna in även strömadaptern. Lämna in din dator hos kundserviceenheten. Passa gärna på om ni städar och går igenom skåp och förråd nu i sommar! Att återlämna datorer är bra både för miljön och för ekonomim. Dessutom riskerar vi inte att känslig information sprids.

Skype for business kommer att sluta fungera på våra datorer när Microsoft slutar ge support i sommar. Appikonen kommer att försvinna och alla digitala möten ska hållas via Teams. Även om ni har möten med andra organisationer som använder Skype kommer ni att få era notiser, meddelanden och kunna delta i mötena via Teams. Ändringen gäller från 31 juli.

Nu kan du hämta ut sommargåvan

Personaldirektör Elisabeth Carle berättade att sommargåvan som kommunen ger alla medarbetare nu finns att hämta genom inloggning i Wellnetportalen. Värdet är 500 kronor och gäller på restauranger och i butiker. Jsut nu finns ett 20-tal företag att välja på och fler kommer allt eftersom Wellnet tecknar avtal med dem. Gåvan kan laddas ner från i dag till den 31 augusti. Information om hur gåvan kan anvädas finns hos respektive företag. Läs mer här om sommargåven

Nacka näst bäst att bo i

Tidningen Fokus utsåg i årets ranking till näst bästa kommun att bo i, två placeringar bättre än förra året. Bra jobbat alla som har bidragit till det fina resultatet! Vi strävar vidare mot förstaplatsen.

Många ämnen diskuteras av KLG i eftermiddag

På agendan för koncernledningen står bland annat: Risk -och säkerhetsanalyser, sårbarhetsanalyser, strategisk kompetensförsörjning, återgång till "det nya normala" i höst samt svaren i företagsenkäten.

Sidan uppdaterades: