Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nytt hållplatsläge för buss 402

Fredagen den 10 september flyttar buss 402 till ett nytt hållplatsläge intill stadshusparkeringen, vid Granitvägen. Buss 93 flyttar samtidigt tillbaka till sitt tidigare hållplatsläge på Vikdalsvägen. Detta innebär att den temporära hållplatsen på Griffelvägen stängs.

Platsen för den nya busshållplatsen för buss 402 är intill stadshusparkeringen, vid Granitvägen. Även en vändslinga har byggts, vilket innebär att buss 402 vänder vid hållplatsen och åker sedan ut vänster på Griffelvägen och vidare mot Kvarnholmen - Slussen.

Bild som visar karta över nya busshållplatsen för linje 402Karta över nya busshållplatsen Nacka Forum (stadshuset)

Namnet på nya hållplatsen kommer fortsatt vara Nacka Forum (stadshuset) och ligger fortfarande inom ett nära gångavstånd till Nacka Forum (se karta). Även hållplatsen på Vikdalsvägen heter Nacka Forum (stadshuset).
För mer information se sl.se.

Varför flyttas busshållplatsen?

Det är många arbeten som pågår i Centrala Nacka vilket påverkar trafiken, även bussarna. Genom att flytten av busshållplats 402 avlastas trafiken på Vikdalsvägen/Fyrbåksrondellen samt gör resan mer tillförlitlig för dig som åker buss

Längre restider, framför allt i högtrafik

Tänk på att hålla låga hastigheter genom området och visa varandra hänsyn. Gå och cykla på anvisade platser, följ skyltning på plats.

Räkna med att resan genom Centrala Nacka tar längre tid. Om det går, ta en annan väg.

Trafikläget kan uppfattas som påfrestande när det går trögt att ta sig fram, men det går långsamt nu för att det ska kunna gå fortare i framtiden.

Centrala Nacka - en levande och grön stadsdel

Centrala Nacka utvecklas till en levande och öppen stadsdel, nära natur och kommunikationer.
Läs mer om Centrala Nackas utveckling

Sidan uppdaterades: