Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Stadsdirektörens e-trappmöte 29 november

Ny variant av coronaviruset och vaccinpass 1 december, Inriktningsbeslut för Nacka Port, Återrapportering av styrdokument, Benchmarking och erfarenhetsutbyte med Täby

Ny variant av coronaviruset och vaccinpass 1 december

Trafik- och fastighetsdirektör Anders Bohman inledde med att det fortfarande är oklart om den nya varianten som upptäckts i Sydafrika, omikron, är farligare än de tidigare. Men i och med att det blir kallare och vi träffas mer inomhus är risken större att vi smittar varandra. Därför gäller fortfarande råden att du ska stanna hemma om du har symptom, och att du ska testa dig för att ta reda på om det är Coronavirus. Vaccinera dig om du inte gjort det, det är den viktigaste faktorn för att undvika svår sjukdom.

På onsdag kommer krav på vaccinpass vid sammankomster på över 100 personer. Även i kommunal verksamhet kommer vi att kräva vaccinpass vid arrangemang för över 100 deltagare.

- Pandemin är inte över. Håll i, håll ut och håll avstånd, så tror jag vi kommer att klara även den nya varianten, avslutade Mats Bohman.

Inriktningsbeslut för Nacka Port

Katarina Wåhlin Alm berättade om ett av ärendena på dagens kommunstyrelsemöte: Nacka Port, den höga byggnad som planeras i kvarteret Klinten i Sickla. Det ska bli två höga torn med 240 bostäder, kontorsytor, samt service och handel i bottenvåningen. Nu är det dags för inriktningsbeslut angående den principöverenskommelse som tecknats. Nästa steg är samråd, som planeras starta omkring februari 2022.

Här finns handlingarna till inriktningsbeslutet

Läs mer om Nacka Port här

Återrapportering av styrdokument

Stadsjurist Sidrah Schaider berättade att kommunen har ett antal styrdokument som antas på olika nivåer: Kommunfullmäktige beslutar om de mest övergripande styrdokumenten. Nästa nivå är kommunstyrelsen och därefter är det nämnderna. Även stadsdirektören kan besluta om styrande dokument. Syftet med dokumenten är att styra och leda inom olika områden. Därför måste de vara aktuella och fungera i praktiken. På kommunstyrelsens möte i dag handlar ett ärende om återrapportering och redovisning av styrdokumenten. Under 2022 kommer vi att vilja arbeta vidare med ett tjugotal av styrdokumenten. De kommer att aktualitetsprövas och revideras vid behov, eller upphävas. Detta görs för att säkerställa att alla styrdokument är aktuella och fungerande för hela organisationen.

Här finns ärendet om styrdokument till kommunstyrelsen

Här finns samtliga handlingar till kommunstyrelsen 29 november 2021

Benchmarking och erfarenhetsutbyte med Täby

Nacka kommun ska ständigt jämföra sig med andra kommuner. Vi ska ju vara bland de bästa och måste därför jämföra oss med de bästa, sade Victor Kilén. Som en del i detta ska koncernledningen ha ett erfarenhetsutbyte med Täby kommun den 2 december.

Eftermiddagens KLG-möte handlar om strategisk kompetensförsörjning. SKR har gjort analyser inom strategisk kometensförsörjning och vad som händer 5-10 år framöver. Det kommer att bli huggsexa om dem som har utbildning och erfarenhet och vi ska tala om hur vi lockar de bästa talangerna till Nacka.

Sidan uppdaterades: