Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Maria - Nacka kommuns hälsocoach

Maria Arljung Gustafsson var tidigare webbansvarig för nacka.se, men det stora intresset för hälsa och träning gjorde att hon följde sin dröm och utbildade sig till personlig tränare. Maria har under nästan två år arbetat som personlig tränare men är nu tillbaka i Nacka kommun som både webbansvarig och Nackas hälsocoach.

Maria Arjung500x500.jpg

- Det var svårt att tacka nej till ett sådant här erbjudande. Att få bidra med stöd och inspiration för att alla medarbetare som arbetar för Nacka kommun ska må bättre fysiskt är inte bara fantastiskt roligt, utan också viktigt.

Maria har själv erfarenhet av utbrändhet och sjukskrivning och har upplevt hur jobbigt det kan vara att komma i gång med att träna.


- Därför vill jag att alla ska känna att de kan boka in mig för att få tips på hur de kan komma igång. Jag erbjuder också träningspass i stadshusets motionslokal som är öppna för alla medarbetare. Passen anpassas efter varje individ med enklare eller svårare övningar, lättare eller tyngre. Du ska också kunna köra utan att byta om och duscha, om det passar dig bäst.

Viktigt att prioritera rörelse och träning

För många handlar träningen om prioritering, det är lätt att känna att tiden inte räcker till.

- Om du inte tar dig tid att ta hand om dig kommer du behöva lägga tid på att vara sjuk i stället. Därför är det bättre att du planerar in luckor med träning i ditt veckoschema. Så småningom kommer det att bli en rutin. Kom också ihåg att för att orka ta hand om andra behöver du ta hand om dig själv.

Förutom att erbjuda träningspass, både för stora och små grupper, går det att boka Maria för till exempel inspirationsdragningar, konsultationer, genomgång av motionslokalen eller annat som inspirerar till rörelse.

- Jag hoppas att jag kan bidra till att fler kommer i gång med att röra på sig och förstår hur viktigt det är för att må bra. Om du känner dig det minsta tveksam till varför och hur du ska röra på dig mer, hör av dig till mig. Jag lovar att vi kan hjälpas åt för att hitta ett sätt som passar just dig och dina förutsättningar.

Här finns en kalender med dagar och tider för passen med Maria i motionslokalen, Nacka stadshus, Granitvägen 15.

Har du frågor?

Kontakta Maria via e-post maria.arljung.gustafsson@nacka.se.

Sidan uppdaterades: