Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Prisas för sitt arbetsmiljö- och hälsoarbet

Den 14 februari delades årets Arbetsmiljö- och hälsoutmärkelse ut. Vi säger stort grattis till Utredning och uppföljning 0–18 år inom barn- och familjeenheten, Vilans förskola inom Sickla rektorsområde och personlig assistans inom affärsområdet Omsorg och assistans.

Utmärkelsen delas årligen ut för att lyfta och inspirera med hjälp av goda exempel till en arbetsplats inom Välfärd skola, en inom Välfärd samhällsservice och till en enhet i stadshuset.

- Om vi mår bra, är motiverade och trivs på jobbet så gör vi också ett bra jobb. Därför vill vi uppmärksamma särskilt goda exempel bland våra arbetsplatser.

Det sa Kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M) när han och stadsdirektör Victor Kilén på tisdagen presenterade mottagarna av arbetsmiljö- och hälsoutmärkelsen 2022:

  • Johanna Lundqvist med medarbetare och skyddsombud på barn- och familjeenheten vid Socialtjänsten Nacka kommun.
  • Ami Öhman med medarbetare och skyddsombud på Vilans förskola inom Sickla rektorsområde i Välfärd skola.
  • Lina Johansson med medarbetare från personlig assistans inom affärsområde Omsorg och assistans i Välfärd samhällsservice.

Motiveringar

Johanna Lundqvist med medarbetare och skyddsombud, utredning och uppföljning 0–18 år inom barn- och familjeenheten

Johanna Lundqvist med medarbetare och skyddsombud driver ett proaktivt systematiskt arbetsmiljöarbete där hälsa är i fokus. Tillsammans har de lyft arbetsförutsättningarna till en helt ny nivå de senaste åren. Med ett tydligt fokus på uppdraget och vilka de är till för – Nackas barn och unga – kittas gruppen samman till ett professionellt lag som framgångsrikt skapar resultat.

Genom kontinuerlig dialog om arbetsmiljöfaktorer som främjar hälsa och vikten av återhämtning i vardagen skapar gruppen bra arbetsförutsättningar som bidrar till låg personalomsättning och sjukfrånvaro. Planeringsdagar och arbetsplatsträffar genomförs i naturen för att lyfta in ännu mer inspiration, balans och energi i arbetsmiljöarbetet och i verksamhetsutvecklingen.

Arbetsgruppen har utmärkta resultat för indikatorerna för Nacka som attraktiv arbetsgivare och för den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Ambassadörskapet är starkt med över 90 procent som rekommenderar Nacka som arbetsgivare. Det hållbara medarbetarengagemanget (HME), stoltheten över vad gruppen åstadkommer och den totala nöjdheten med arbetssituationen ligger på en mycket hög nivå.

Johanna Lundqvist med medarbetare och skyddsombud är förebilder för ett hälsofrämjande proaktivt systematiskt arbetsmiljöarbete och uppmärksammas därför med Nacka kommuns Arbetsmiljö- och hälsoutmärkelse 2022.

Ami Öhman med medarbetare och skyddsombud, Vilans förskola inom Sickla rektorsområde

Ami Öhman med medarbetare och skyddsombud driver ett proaktivt systematiskt arbetsmiljöarbete där hälsa är i fokus. Dialog, delaktighet, inflytande och samarbete där medarbetarna arbetar tillsammans och inte bara samtidigt är framgångsfaktorer som resulterat i nöjda medarbetare och en uppskattad förskoleverksamhet. Genom hälsocafé med hälsoinspiratör, hälsorum för energipåfyllnad och vila samt regelbundna stegtävlingar som inspirerar till rörelse skapas bra arbetsförutsättningar som bidrar till låg sjukfrånvaro.

Vilans förskola har mycket bra resultat för indikatorerna för Nacka som attraktiv arbetsgivare och för den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Flertalet medarbetare är ambassadörer och rekommenderar Nacka som arbetsgivare. Det hållbara medarbetarengagemanget (HME) ligger på en hög nivå. 100 procent av medarbetarna trivs med arbetsuppgifterna, är insatta i arbetsplatsens mål och ser fram emot att gå till arbetet.

Ami Öhman med medarbetare och skyddsombud är förebilder med sina hälsofrämjande initiativ som genomsyrar det proaktiva systematiska arbetsmiljöarbetet och uppmärksammas därför med Nacka kommuns Arbetsmiljö- och hälsoutmärkelse 2022.

Lina Johansson med medarbetare vid personlig assistans inom affärsområdet Omsorg och assistans

Lina Johansson med medarbetare driver ett proaktivt, systematiskt och framgångsrikt arbetsmiljöarbete utifrån tydliga uppdrag och förväntningar. Arbetsplatsträffarna är ett uppskattat aktivt forum för dialog om utveckling av arbetsförutsättningarna vilket resulterat i engagerade och stolta medarbetare som ser fram emot att gå till arbetet.

Kontinuerlig dialog om arbetsmiljöfaktorer som främjar trivsel och hälsa genomsyrar verksamheten och skapar bra arbetsförutsättningar som bidrar till låg personalomsättning och sjukfrånvaro. Genom medarbetardrivna aktivitetsgrupper där medarbetarna arrangerar uppskattade sociala aktiviteter har arbets­gruppen lyckats skapa trivsel, gemenskap och sammanhållning trots hög grad av ensamarbete.

Personlig assistans har mycket bra resultat för indikatorerna för Nacka som attraktiv arbetsgivare och för den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Resultatet för arbetsmiljöfrågorna i medarbetarundersökningen, det hållbara medarbetarengagemanget (HME), och stoltheten över vad arbetsgruppen åstadkommer ligger på en hög nivå.

Lina Johansson med medarbetare uppmärksammas för sitt proaktiva, systematiska och framgångsrika arbetsmiljöarbete med Nacka kommuns Arbetsmiljö- och hälsoutmärkelse 2022.

Sidan uppdaterades: