Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

FOKUS-uppföljning av medarbetarundersökningen

Mellan den 9 och 22 mars genomförs FOKUS-uppföljningen som är en viktig arbetsmiljöaktivitet som genomförs för att följa upp arbetsförutsättningarna.

Du kommer att få FOKUS-uppföljningen i din e-post direkt från undersökningsföretaget Zondera den 9 mars. 22 mars är sista dag att svara på FOKUS-uppföljning. Några veckor senare får du tillgång till resultaten via e-post från Zondera.

Fokus-uppföljningen genomförs för att ge chefer, medarbetare och skyddsombud underlag för ett proaktivt systematiskt arbetsmiljöarbete, samt för att ge kommunledningen en analys av arbetsförutsättningarna. För att resultatet ska bli tillförlitligt är det viktigt att du svarar på enkäten.

Svaren är konfidentiella

För att garantera att svaren är konfidentiella har Nacka kommun gett Zondera i uppdrag att genomföra undersökningen och analysera resultatet. Nacka kommun tar endast del av det färdiga resultatet där inga enskilda personer kan urskiljas. Det krävs minst 5 svarande för att resultatet i en grupp ska redovisas. Grupper med 3 - 4 svarande får ett resultatmaterial som visar gruppens styrkor och frågor att förbättra, men utan siffervärden.

Zonderas analys av resultaten

Zonderas analys av resultaten kommer att presenteras för chefer och fackliga företrädare vid tre tillfällen:

20 april för Välfärd Skola, 25 april för Välfärd Samhällsservice och den 27 april för enheter i stadshuset - via Teams klockan 8.30-9.30.

Varför genomförs FOKUS-uppföljningen?

Nacka kommun har höga ambitioner för arbetsmiljöarbetet med ett tydligt hälsofokus som ska genomsyra alla arbetsplatser. FOKUS-uppföljningen är en viktig arbetsmiljöaktivitet för att följa upp arbetsförutsättningarna. Undersökningen ger underlag för dialog på varje arbetsplats om de områden som ska stärkas och behållas för att säkerställa bra arbetsförutsättningar.

FOKUS-uppföljningen ger chefer möjlighet att riskbedöma arbetsmiljön för att se om det finns någon allvarlig risk som behöver åtgärdas direkt och om det finns övriga risker som behöver hanteras. Allt i syfte att proaktivt kunna initiera åtgärder som stärker Nacka som en attraktiv arbetsgivare med en sund, trygg och säker arbetsmiljö såsom förväntas enligt medar­betar­policyn och arbetsmiljölagstiftningen

Det är resultaten från FOKUS-uppföljningen som genomförs varje vår och medarbetar­undersökningen som genomförs varje höst som ger underlag för uppföljningen av arbetsförutsättningarna och arbetsmiljöarbetet till kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsens fokus är att Nacka ska vara en attraktiv arbetsgivare med kompetenta, motiverade, stolta och friska medarbetare. Kommunstyrelsens fokus följs genom de fyra resultatindikatorerna - Hållbart medarbetarengagemang (HME), Genomslaget för den grundläggande värderingen, Total nöjdhet med arbetssituationen och Ambassadörskap med andel som kan rekommendera Nacka som arbetsgivare.

Sidan uppdaterades: