Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fisksätra multihall

En multihall för idrott ska byggas på Fisksätra IP, bredvid befintliga Fisksätra sporthall som blir kvar och får en tillbyggnad med flera olika funktioner. Totalt blir det 5 700 kvadratmeter yta för idrottsverksamhet, vilket motsvarar två fullstora sporthallar. Den nya multihallen beräknas stå klar hösten 2024. (Illustration: BAU)

Lena Törnvall

Lena Törnvall

Byggprojektledare

08-7189868

Aktuellt

Följ med in i Fisksätra Multihall

Just nu är det fullt fokus på invändiga arbeten i Fisksätra multihall. Det stora glastaket är på plats – ett härligt ljusinsläpp till mitten av byggnaden och utsikt till naturen som omger hallen.

Utvändigt bekläs fasaderna och inomhus byggs innerväggar och monteras installationer samtidigt som den befintliga sporthallen renoveras.

Häng med in i Fisksätra multihall och se hur hallarna för bland annat friidrott, dans, basket och styrketräning växer fram i rask takt!

Den nya multihallen i Fisksätra börjar ta form. En miljövänlig eldriven byggkran har hjälpt till att lyfta den prefabricerade stommen och taken på plats. Kranen är nu nedmonterad och projektet fokuserar på invändiga arbeten så som nya innerväggar, montage av installationer och renovering av befintlig sporthall.

Utvändigt pågår stomkompletteringar och fasaderna bekläs. Inom de närmsta veckorna kommer det stora glastaket ovan umgängesytorna att monteras. Glastaket möjliggör ett härligt ljusinsläpp i mitten av byggnaden. Planen är att hela multihallen ska vara tätt försluten till årsskiftet mot snö, regn och vind.

Här finns exempel hur det ser ut just nu i den nya baskethallen och friidrottshallen (illustration till vänster).

Friidrottshall_Fisksatra_multihall_1000x350.jpg

Baskethall_Fisksatra_multihall_1000x350.jpg

Illustration och foto: BAU

Hållbarhet

Gröna bygglösningar

  • Vid montage av stomme och tak används en eldriven larvburen byggkran som kallas Libeherr LR1250.
  • Byggvärmen drivs av miljövänlig pellets. Även uttorkning av betong sker med miljövänlig pelletspanna.
  • Projektet värnar om den biologiska mångalden genom att bevara gamla träd. Byggprojektet är mycket noga med att bevara ekar och tallar där främst ekar har en stor betydelse för många insektsarter.

Om Fisksätra multihall

Med en ny Multihall ges bättre möjligheter för en lättillgänglig och aktiv vardag för Nackaborna. Multihallen har plats för olika friidrottsgrenar, dans, basket, styrketräning, kampsport, streetsport som streetbasket samt en ny fritidsgård med café. Den nya multihallen för idrott på Fisksätra IP och Fisksätra sporthall får en tillbyggnad och utveckling av flera olika funktioner. Totalt 5 700 kvm yta för idrottsverksamhet.

Tillfällig sporthall

I februari 2023 invigdes den tillfälliga sporthallen och den används från morgon till kväll. Den tillfälliga hallen ersätter den tidigare sporthallen till dess att den nya multihallen står färdig. Byggandet av multihallen startade 2022 och beräknas vara klar hösten 2024.

670x502 gräsplan.jpg

Platsen för multihallen är markerad med nålsymbol.
Du kan zooma och navigera i kartan. Använd musen eller "+" och "-".

Sidan uppdaterades: