Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Illustration av nya hus.

Fisksätra

Fisksätra hör till ett av Nackas mest naturnära områden. För att fler ska få möjlighet att leva här samt för att skapa en mer attraktiv och trygg miljö för de boende planeras det nu för nya bostäder och upprustning av området. I planen ingår bland annat att stärka Fisksätra centrum, förtäta området samt utveckla den marina verksamheten.

0:58

År 2013 antogs ett detaljplaneprogram, som bland annat byggde på dialogarbete med Fisksätraborna. Syftet med programmet är att ge en samlad bild av utvecklingen i hela Fisksätra och ta ställning till områdets övergripande struktur. Programmet ska kunna utgöra underlag för utvecklingen av Fisksätra, där flera delprojekt kommer att pågå under en längre tid.

Vad händer nu och i nästa steg?

Välkommen på workshop om Fisksätra Multihall – vi vill veta vad du tycker!

Är du mellan 12 och 18 år och bor i Fisksätra? Då vill vi att du ska vara med och hjälpa oss planera Fisksätra Multihall. Kom till Fisksätra fritidsgård Fryshuset den 25 maj klockan 18.00

Sporthallen vid Hamnvägen ska rustas upp och det ska byggas två nya hallar alldeles intill. Här kommer det att finnas plats för allt som finns i dag, och dessutom blir det mer utrymme för basket, friidrott, gruppträningsrum för kampsport, styrketräning och dans. Den nya hallen får också en fritidsgård. Utomhus blir det ytor för skateboard och kickbike.

Nu behöver vi din hjälp. Vad vill du att den nya multihallen ska innehålla? Vad är viktigt i en fritidsgård?

Du som är mellan 12 och 18 och bor i Fisksätra - Vi bygger för dig. Hjälp oss att skapa en plats där du och dina kompisar vill vara.

Vi ses i Fisksätra fritidsgård Fryshuset för en Workshop 25 maj, klockan 18.00-20.00.

Alla som är med i workshopen bjuds på hamburgare och dricka.

Välkommen!

Program Fisksätra (PDF-dokument, 11,9 MB)

Inom satsningen Konsten att skapa stad, använder Nacka kommun konst som verktyg för att stärka och förbättra platser i Fisksätra. Läs mer om projektet konstnärliga gestaltningar i Fisksätra

Läs mer om bostadsutvecklingen på Stena Fastigheters sida nyafisksatra.se.

Det blå område där nålsymbolen står är projektområdet (hela Fisksätra, med delprojekt).
Du kan zooma och panorera i kartan.

Sidan uppdaterades: