Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Trafik och resande

Aktuella vägarbeten och trafikprojekt

Här hittar du aktuella vägarbeten och trafikprojekt i Nacka.

Trafiken i Nacka

Stadsutvecklingsprojekt kan påverka trafiken

Trafiken.nu för Nacka och Värmdö

Nyheter om trafik, vägar och resande

Årets vintercyklister i mål

Efter en vinter med mycket cykling har Bengt bestämt sig för att fortsätta cykla även på vintern. Han är inte ensam, årets deltagare i projektet ”Cykla på vintern” är överens, de vill fortsätta cykla året runt.

Trafikomläggning och nattarbete i Nacka strand

Arbetet med att anpassa gator och ledningar för framtiden fortsätter. Nu behöver trafiken på Tändkulevägen ledas om fram till april. Natten 21–22 mars ska busshållplatserna på Augustendalsvägen asfalteras.

Värmdövägens trafik leds om till Saltsjöbanans spårområde

Från och med den 23 mars kommer trafiken på Värmdövägen att ledas ner på spårområdet, där Saltsjöbanan tidigare gick. Den nya trafiklösningen gör att det blir lättare för alla trafikslag att ta sig fram under tiden som Värmdövägen byggs om.

Nacka rankas som tredje högst i landet för laddbara bilar

Den svenska fordonsbranschen har på senare tid sett en betydande ökning av andelen laddbara bilar på vägarna. Enligt en undersökning från bilförmedlaren Kvdbil skiljer sig andelen laddbara bilar dock betydligt mellan olika kommuner runt om i landet.

Arbeten påverkar trafiken på Järlaleden, i höjd med Kyrkviken

Måndag den 13 mars stängs ett körfält på Järlaleden, en sträcka på cirka 60 meter. Arbetet beräknas vara klart om tre veckor.

Njuter av varje vända till kontoret

Vintercyklisten Felix har precis kommit hem från jobbet. Han är klädd i en ledig, vindtät jacka och cykelns däck är dubbade. I ryggsäcken ligger jobbdatorn. Det är Felix första vinter i cykelsadeln – och det har gått över förväntan.

Vårgärdsbron på Älgövägen renoveras

Nu startar renoveringen av Vårgärdsbron på Älgövägen. Arbetet utförs främst under bron och beräknas bli klart våren 2023. Båttrafik kommer att kunna passera sundet, men uppmanas ta det lugnt eftersom dykare kan befinna sig i vattnet. Trafik på bron påverkas inte.

Sidan uppdaterades: