Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information
Trafik och resande

Aktuella vägarbeten och trafikprojekt

Här hittar du aktuella vägarbeten och trafikprojekt i Nacka.

Trafiken i Nacka

Stadsutvecklingsprojekt kan påverka trafiken

Trafiken.nu för Nacka och Värmdö

Nyheter om trafik, vägar och resande

Velamsund får fler parkeringsplatser - undvik att ta bilen dit på torsdag 17 juni

Torsdagen den 17 juni bygger vi ut de centrala parkeringsplatserna i Velamsund. Undvik gärna att ta bilen hit den dagen, eftersom det bara kommer att finnas ungefär hälften så många parkeringsplatser som vanligt.

Snabbladda din bil i Centrala Nacka

Nu är det enklare för Nackabor med elbil att ladda batteriet. Idag invigdes en snabbladdare i Centrala Nacka, med en kapacitet på upp till 30 gånger snabbare än en vanlig laddare.

Nya gångbanor på två platser i Boo

För att öka trafiksäkerheten för gående har nya gångbanor byggts längs utvalda sträckor på Hasseluddsvägen och Lännerstavägen. Hasseluddsvägen har även fått ett övergångställe där vägen smalnas av för att göra det säkrare att korsa vägen.

Montagehall snart på plats bredvid Skurubron

Trafikverket bygger en montagehall strax söder om Skurubron, vid trafikplats Skuru. Därinne kommer brodelarna sedan svetsas ihop för skjutas ut i omgångar över sundet. Hösten 2022 beräknas Nya Skurubron öppna för trafik.

Sommartrafiken i Nacka – så reser du bäst

Nacka utvecklas och det byggs på flera håll. I sommar kommer resan fortfarande ta längre tid genom Centrala Nacka och på Värmdövägen till Sickla. Under juli kommer även trafiken begränsas på Stadsgårdsleden när Slussbron målas om.

Busstrafiken i Tollare startar på prov 23 augusti

Provtrafikeringen pågår augusti 2021- juni 2022 och under perioden utvärderas busstrafiken löpande när det gäller framkomlighet. När provperioden är slut tas beslut om permanent busstrafik och vilka linjer som i så fall ska trafikera Tollare.

Renovering av bron på Ljuskärrsvägen

Måndagen den 10 maj påbörjas renoveringen av bron som ligger på vägen upp till Ljuskärrberget i Saltsjöbaden. Endast ett körfält är öppet förbi arbetsområdet och väjningsplikt råder. Renoveringen beräknas vara klar i slutet av maj.

Sidan uppdaterades: