Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka konsthall är en plats för samtidskonst som drivs av kulturhuset Dieselverkstaden i Sickla på uppdrag av kulturnämnden. Du hittar oss i ljusa lokaler på entréplan i Dieselverkstaden, strax bredvid biblioteket.

Vi visar cirka sex utställningar varje år. I vår strävan efter en intressant blandning av grupputställningar och separatutställningar visar vi både etablerade och mindre kända konstnärer. Hos oss möter du konst i många olika spännande former och tekniker; video, måleri, ljud, skulptur och mycket mer!

Den löpande informationen om utställningar och event hittar du på www.dieselverkstaden.se

PROGRAMVERKSAMHET

Runt varje utställning som visas i konsthallen formas ett program med pedagogisk verksamhet. Du kan komma på en föreläsning, få en visning av utställningen, lyssna till en föreläsning, skapa något i den öppna verkstaden eller komma hit för en workshop med din skola eller förskola.
Foto: Elin Toredenlid

SKOLWORKSHOP

Nacka konsthall erbjuder ”Visning och verkstad” för barn och unga i skolan - ett lustfyllt möte med konsten som inspirerar till eget skapande utifrån barnets förutsättningar. Tillsammans med en konstpedagog utforskas den aktuella utställningen genom en visning och en skapande uppgift anpassad för åldersgruppen. Barnen får ta del av en konstnärlig metod och får verktyg att själva skapa. I dagsläget håller vi ca 70 skolworkshops per läsår. Våra workshops är en del av avtalsverksamheten mellan Kulturhuset Dieselverkstaden och skolorna i Nacka.

KONTAKT

För frågor kontakta Dieselverkstadens informationsdisk på telefon: 08-718 82 90

Frågor som rör utställningar, program och pressmaterial kontakta konstsekreterare Nanna Leth.

Är du intresserad av att ställa ut i Nacka konsthall?
Vi tittar på alla intresseanmälningar när vi planerar utställningar i Nacka konsthall och när/om det blir aktuellt för ett samarbete kommer vi att kontakta konstnären.
Är du intresserad? Maila till nanna.leth@nacka.se och berätta kortfattat om ditt konstnärskap och dina tankar kring en eventuell utställning. Bifoga också några bilder på dina verk. Tack på förhand!

Sidan uppdaterades: