Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka konsthall är en plats för samtidskonst som drivs av kulturhuset Dieselverkstaden i Sickla på uppdrag av kulturnämnden. Du hittar oss i ljusa lokaler på entréplan i Dieselverkstaden, strax bredvid biblioteket.

Vi visar cirka sex utställningar varje år. I vår strävan efter en intressant blandning av grupputställningar och separatutställningar visar vi både etablerade och mindre kända konstnärer. Hos oss möter du konst i många olika spännande former och tekniker; video, måleri, ljud, skulptur och mycket mer!

Den löpande informationen om utställningar och event hittar du på www.dieselverkstaden.se

PROGRAMVERKSAMHET

Runt varje utställning som visas i konsthallen formas ett program med pedagogisk verksamhet. Du kan komma på en föreläsning, få en visning av utställningen, lyssna till en föreläsning, skapa något i den öppna verkstaden eller komma hit för en workshop med din skola eller förskola.

Under "Drömlokalen" som visades i konsthallen 3.9 - 9.10, 2016 arbetades det med akrylfärg, gips och stålkonstruktioner i verkstaden. Det tillverkades kompisar till en gips-brontosaurus som ingick i utställningen.

SKOLWORKSHOP

Nacka konsthall erbjuder workshop med skapande verkstad för barn och unga i förskola och skola - ett lustfyllt möte med konsten som inspirerar till eget skapande utifrån barnets förutsättningar. Tillsammans med en konstpedagog utforskas den aktuella utställningen genom en visning och skapandeprocess anpassad för åldersgruppen. Barnen får ta del av en konstnärlig metod och får verktyg att skapa sin egen berättelse. I dagsläget håller vi ca 80 skolworkshops per år men skulle gärna ordna fler - speciellt med förskolebarn!
Våra workshops är en del av avtalsverksamheten mellan Kulturhuset Dieselverkstaden och förskolor/skolor i Nacka.

KONTAKT

För frågor kontakta Dieselverkstadens informationsdisk på telefon: 08-718 82 90

Frågor som rör utställningar, program och pressmaterial kontakta konstsekreterare Nanna Leth.

Är du intresserad av att ställa ut i Nacka konsthall?
Vi tittar på alla intresseanmälningar när vi planerar utställningar i Nacka konsthall och när/om det blir aktuellt för ett samarbete kommer vi att kontakta konstnären.
Är du intresserad? Maila till nanna.leth@nacka.se och berätta kortfattat om ditt konstnärskap och dina tankar kring en eventuell utställning. Bifoga också några bilder på dina verk. Tack på förhand!

Sidan uppdaterades: