Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

17. Amara Por Dios, Garage vid Orminge centrum, Edövägen/Betsövägen

I Orminge har den svenska gatukonstnären Amara Por Dios förgyllt bostadsrättsföreningen Edölandets garage med konstverket ”Coming home”. Por Dios inspireras av naturen och dess former och i det här verket har hon målat ett färgglatt, storskaligt mönster i organiska former, bland annat med ormögon och fjäll och med en slingrande känsla genom hela målningen.

Amara Por Dios var tidigare baserad i London men har nu återvänt till hemstaden Stockholm. Med vibrerande färger, mönster och ansikten har hon en stil som är svår att ta fel på. Med sprayburken som verktyg kommer hennes kreationer till liv genom muralmålningar hon har skapat runt om i världen.

Finansiärer: Nacka kommun i samspel med Brf Edölandet

18. Natalia Rak, Kyrkans hus, Orminge

Kyrkans hus i Orminge stoltserar nu med Sveriges första målning på utsidan av en kyrkobyggnad. Konstnären bakom verket ”Light of mine” är polska Natalia Rak. Hon vill med sin målning lyfta fram värdet av inre, kvinnlig kraft och känsla. Kyrkoherde Henrik Roos beskriver det som att Raks konstverk har gett nytt liv till hela platsen och blivit en färgklick mitt i det gråa.

Natalia Rak har en konstexamen med inriktning på grafisk konst från Academy of Fine Arts i Lodz. För några år sedan började hon med muralmålningar och gatukonst och skapade då större verk som täcker hela byggnader. Hennes verk har gått att se över hela Europa och hon varit med under några av världens mest prestigefyllda gatukonstfestivaler. Hennes verk ”Legend of gigants” utsågs till en av de topp fem mest intressanta muralverken 2013 tillsammans med bland annat Banksy.

Finansiär: Nacka kommun i samspel med Boo Församling

Sidan uppdaterades: