Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Bli kompis hos Kompis Sverige

Vår dröm är att öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan människor. Få nya vänner genom att engagera dig i Kompis Sverige!

Genom att engagera dig i Kompis Sverige skapar du kompisrelationer som ger ett ömsesidigt utbyte, vidgar perspektiv, minskar språkbarriärer och bryter fördomar. Med djupintervjuer som verktyg matchar vi ihop etablerade och nya svenskar i kompispar. Matchningsmetoden bygger på frivillighet och utgår från intressen, livssituation samt personlighet och är en viktig del för att kompisrelationerna ska fungera väl redan från början.

Gör så här

Du anmäler dig genom att svara på några frågor på vår hemsida under "bli kompis". När vi har hittat en kompis får du ett sms och ett mail så att ni kan kontakta varandra för att bestämma när ni ska träffas eller höras första gången. Därefter kan ni träffas online, per telefon eller fysiskt om ni kan.

Vi på Kompis Sverige följer er löpande under sex månader för att se hur det går för er och ge stöd om det behövs.

Vi söker framförallt nya kompisar bland etablerade svenskar i åldrarna 18 - 100 år för att kunna matcha utifrån behovet som finns hos nya svenskar.

Du som blir kompis och kompispar får möjlighet att delta i ett antal gratis aktiviteter inom kultur, fritid, idrott samt museumbesök. Vi bjuder även in till Språkcafé online flera gånger i veckan. Läs mer om våra aktiviteter.

Startdatum Efter överenskommelse.
Tidsåtgång En gång i månad under en sex månaders period.
Sista anmälningsdatum Vi tar kontinuerligt emot intresseanmälningar.
Hemsida https://kompissverige.se/
Krav för uppdraget Du ska ha fyllt18 år.

Övrig information

BLI KOMPIS. Anmäl dig här:
Läs mer på hemsidan och anmäl dig som kompis formulär och svara på några frågor.

Intresseområden

Familj
Integration
Språk
Ungdomar
Vuxna

Sidan uppdaterades: