Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mattecentrum söker mattehjälpare

Mattecentrum är en ideell förening som ger gratis läxhjälp i matte till barn och unga. I Nacka finns två "räknestugor" som bemannas av volontärer. De finns i Dieselverkstadens bibliotek och Nacka gymnasium.

Föreningen startade 2008 med syfte att öka kunskapen i matematik bland Sveriges skolelever och drivs med hjälp av ideella krafter. Volontärerna är Mattecentrums hjältar. Det är volontärerna som finns där för eleverna, som kan förklara, ge sammanhang och hjälpa till i räknestugorna. Som volontär ska du inte lösa uppgifterna åt eleverna - du ger stöd så att eleverna själva får en bättre förståelse och kan använda sig av de matematiska verktygen bättre i framtiden.

Vill du hjälpa Mattecentrum att hjälpa fler barn och unga med matematik? Vi söker kontinuerligt volontärer för att kunna bemanna och utveckla vår uppskattade och välbesökta läxhjälp verksamhet inom matematik. Vi erbjuder läxhjälp i matte på måndagar i Dieselverkstadens bibliotek och på onsdagar i Nacka gymnasium.

För att bli mattehjälpare hos Mattecentrum vill vi att du brinner för att hjälpa elever för att bli bättre i matte. För att kunna hjälpa fler elever samt bidra till snabb integrering söker vi särskilt dig som älskar matte och behärskar flera språk än svenska.

Startdatum I samband med skolornas terminstart eller efter överenskommelse
Tidsåtgång 2 timmar / pass.
En gång i veckan/ varannan vecka eller efter överenskommelse.
Sista anmälningsdatum Vi tar kontinuerligt emot intresseanmälningar
Plats Dieselverkstadens bibliotek, Nacka gymnasium eller där behovet finns
Hemsida https://www.mattecentrum.se/
Krav för uppdraget

Dokumenterade goda kunskaper i matte gärna upp till gymnasiematte nivå E/5 eller motsvarande.

Övrig information

Vi arrangerar infokvällar där du får de verktygen du behöver för att kunna göra en bra insats som mattehjälpare. På hemsidan finns många bra verktyg för alla, på flera språk.

Intresseområden

Läxhjälp/studiestöd
Skolan
Ungdomar


Anmäl ditt intresse till
Mattecentrum Stockholm Syd
Epost: stockholm.syd@mattecentrum.se

Sidan uppdaterades: