Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Gå med i Yrkesdörren och bli dörröppnare

Yrkesdörren underlättar för etablerade och utrikesfödda svenskar att mötas för att prata om sin gemensamma bransch och bredda sina professionella nätverk. Yrkesdörren är för dig som konkret vill engagera dig för att bidra till ett mer inkluderande samhälle.

Deltagare berättar

"Att mötas på det här sättet är väldigt spännande! Vi hade inte en aning om varandras likheter, eller olikheter, innan vi träffades. Mycket klarnade ganska snart under mötet och det gjorde det väldigt spännande att få lära känna varann. Dels att vi hade så olika bakgrunder, men också för att vi hade så många gemensamma nämnare. För att sammanfatta väldigt kort så var det framförallt i nyfikenheten vi möttes!"

Visste du att vartannat företag rekryterar via kontakter?

Yrkesdörren går ut på att matcha ihop etablerade (Dörröppnare) och utrikesfödda svenskar (Deltagare) för möte om sin gemensamma bransch. Dessa möten bidrar till ett ömsesidigt kunskaps- och erfarenhetsutbyte som breddar nätverk. För den icke-etablerade innebär ett möte också ett tillfälle att lära sig mer om sociala koder, se sina möjligheter och öka sitt självförtroende på arbetsmarknaden. Som Dörröppnare får du en inblick till en annan kultur och hur din bransch fungerar i ett annat land.

Som Dörröppnare förväntas du kunna ge en timma av din tid för ett öppenhjärtigt samtal om er gemensamma bransch. Som Dörröppnare delar du med dig av dina personliga kunskaper och erfarenheter. Det kan till exempel handla om att beskriva din väg in i branschen, dela med dig av tips på relevanta vidareutbildningar eller ta en titt på Deltagarens CV och personliga brev. Du förväntas inte kunna erbjuda din matchning ett jobb eller ta fler möten med Deltagaren om du inte själv kan eller vill det.

På vår hemsida finns all information du behöver för att gå med i Yrkesdörren.

Startdatum Efter överenskommelse
Tidsåtgång Ett möte tar ungefär en timma. Efteråt är det upp till er om ni vill fortsätta ses.
Sista anmälningsdatum Vi tar kontinuerligt emot intresseanmälningar
Plats Hela Stockholmsområde
Hemsida https://www.yrkesdorren.se/
Krav för uppdraget

Mer information hittar du på vår hemsida.

Övrig information

Läs mer och få svar på dina frågor

Intresseområden

Integration

Kontakt
Yrkesdörren
E-post: kontakt@yrkesdorren.se

Sidan uppdaterades: