Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Resa

Nacka kommun har avtal med resebyrån Big Travel Sweden AB. Genom att anlita resebyrån slipper du onödig administration och utlägg samtidigt som kommunen följer Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Nacka kommun har fullserviceavtal för bokning av resebyråtjänster med Big Travel Sweden AB. I kommunens avtalsdatabas Kommers kan du läsa mer om avtalet, priser och rutiner. Mer information finns även i välkomstbrevet (Word-dokument, 645 kB).

Avtalet omfattar två delar:

 1. Bokning av resebyråtjänster.
  • Bokning av tåg, flyg, buss och båtbiljetter. Inrikes och utrikes.
  • Anslutningstransporter.
  • Fordon.
  • Hotellrum.
 2. Bokning av grupp- och konferens.

Du kan välja mellan digital resebokning i Big Travels självbokningssystem och personlig service till ett något högre pris.

Digital resebokning

Vi rekommenderar kommunens beställare att i första hand använda digitala resebokningar i Big Travels bokningssystem. Resebranschen har stor personalbrist i spåren efter Covid. För att upprätthålla en god service totalt sätt i kommunen är det önskvärt att så många som möjligt i verksamheten övergår till digitala bokningar i Big Travels system.

Anmäl dig till webinarier som genomförs under hösten 2022 (se under stadshusinformation) och/eller läs mer i bokningsmanualen (PDF-dokument, 3,7 MB).

Registrera en profil

För att få tillgång till bokningssystem behöver du starta med att registrera en profil. Som anställd på kommunen använder ni denna länk för att registrera profil, länken är unik för kommunen.

De röda fälten är obligatoriska, övriga är valfria.

Efter registrering klicka Spara. Och gå därefter till BigTravels webbplats, klicka på ”Glömt mitt lösenord” och följ instruktionerna. Klart att boka.

Personlig service

Alternativet till digital bokning är personlig service där bokningar görs med hjälp av nedan blanketter. Du kan även nå Big Travel via telefon under ordinarie öppettider är vardagar klockan 8-17.

Telefon: 0771 – 102020

Beställning individuella resor

BIG Travel har nu tre olika formulär för att hantera olika typer av förfrågningar. De är:

https://my.bigtravel.se/booking- beställa en resa

https://my.bigtravel.se/questions- ställa frågor utan resebeställning

https://my.bigtravel.se/cancelbooking- göra en tilläggsbokning, avbokning eller ombokning

Varje beställning får fortfarande svar med ett unikt ärendenummer i ämnesredan. Använd tråden i fortsatt kommunikation och ändra inte i ämnesraden, då skapar systemet ett nytt ärendenummer.

Beställning av konferenser

Digitalt beställningsformulär för konferenser.

event@bigtravel.se - maila till eventavdelningen

Prova länken till eventbokningen, tydligt och enkelt att beställa och med komplett information.

Undvik onödig administration

Många väljer att betala tjänsteresorna själva, för att sedan få ersättning för sina utlägg genom utbetalningsorder. Det innebär onödig administration som kostar pengar för din enhet. Anlita istället kommunens upphandlade resebyrå.

Klimatkompensation

I Nacka kommun klimatkompenserar vi våra flygresor. För varje enkelresa med flyg i Sverige klimatkompenserar vi med 50 kronor, och för varje enkelresa med flyg internationellt klimatkompenserar vi med 100 kronor. Klimatkompensationen redovisas på fakturan.

Sidan uppdaterades: