Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Stadsdirektörens måndagsmöte 8 mars

Aktuellt om coronapandemin, Flera skolor tillfälligt stängda, Nya förhållningsregler för arbete i stadshuset, Nacka 50 år, Digital sommarjobbsmässa, Temaeftermiddag för ledningsgruppen, Flera dagar att fira i veckan

Coronapandemin: Tredje vågen är här

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman inledde sin allmänna uppdatering av läget med att konstatera att vi nu är inne i en tredje våg av smitta, med kraftigt ökande antal sjukdomsfall. Vecka 8 var antalet nya smittade dubbelt så stort som vecka 5 i Stockholsregionen. Inom äldreomsorgen är nästan inga smittade, vilket tillskrivs att så gott som alla där nu är vaccinerade.

Nacka är en av de kommuner som ligger högst i länet när det gäller antalet smittade. Arbeta på distans om du kan och umgås bara med dem du bor med! De stora ställena för smittspridning är i hemmet och på arbetet. Res bara om du måste, handla ensam, använd munskydd om du behöver gå till affären. Håll i och håll ut tills vaccinet kommer.

Flera skolor tillfälligt stängda

Direktören för Välfärd skola, Einar Fransson, berättade att flera av Nackas skolor tvingats gå över till distansundervisning för ett par veckor sedan på inrådan av smittskyddsläkare. Först ut var Järla skola åk 4-6, där flera meddelade att de hade konstaterad Covid-19 eller misstänkt smitta och väntade på provsvar. Ett par dagar senare stängde Boo gårds skola åk F-6, nästa dag Neglinge skola F- klass och åk 1. I slutet av v 8 stängde Sågtorp F-6 och i fredags kom beslut om att Ektorps skola i åk F-6 har distansundervisning till och med onsdag denna vecka.

Järla skola, Neglinge, Sågtorp och Boo gårds skola har öppet igen från i morgon, tisdag.

Högstadieskolorna och gymnasieskolorna i regionen har distansundervisning hela den här veckan i förebyggande syfte. Vi följer utvecklingen noggrant. Einar Fransson tackade också medarbetarna för ett fantastiskt jobb i den osäkra situation som råder.

Förhållningsregler för arbete i stadshuset

Helst ska vi alla arbeta på distans så mycket det går. Om du ändå måste vara i stadshuset, håll avstånd! Undvik trängsel. Du kan alltid hitta en arbetsplats med distans. Håll även distans i matsalen och på fikapauser. Det är inte ok att fika många tillsammans och sitta nära varandra.

Om det inte går att undvika trängsel går det bra att använda munskydd, men det behövs inte i normala fall eftersom det finns gott om plats. Skulle någon enhet ha bekymmer med detta, diskutera med er chef och hitta en lösning. Men jobba helst på distans! Läs mer om vad som gäller här

Nacka 50 år

Trine Roesgaard Werner från kommunikationsenheten berättade om att det pågår en fototävling på kommunens Facebooksida, som skapat stort engagemang. 139 bidrag har kommit in hittills. Alla Nackabor ärt välkomna att delta.

Föreningar och organisationer kan söka stöd från jubileumspotten för att genomföra olika aktiviteter. De första ansökningarna har redan blivit beviljade.

Friska Nacka- kartan lanseras den 7 april och där finns Nacka 50 med på flera orienteringspunkter. I Naturkartan kommer vi också att koppla platser till firandet. Läs mer på nacka.se/50 om firandet.

Digital sommarjobbsmässa

Utbildningsdirektör Susanne Nord berättade att det är dags att söka sommarjobb. Sommarjobbsmässan genomförs i år digitalt tillsammans med Rodamco. 14 utställare erbjuder över 200 arbetstillfällen för ungdomar i Nacka. Hjälp med CV och andra tips finns också. Mässan är öppen dygnet runt, från i dag fram till 14 mars på sommarjobbainacka.se

Temaeftermiddag för ledningsgruppen

Service är dagens tema på ledningsgruppen; dels kundservice till kunder och invånare, dels näringslivsservice.

Dagar att fira denna vecka

I dag är det internationella kvinnodagen och det ska firas, men det finns också andra dagar att fira: I morgon är det tomatsåsens dag, fredag är det alla korvars dag. På söndag är det Lena Dahlstedts favoritdag, nämligen matematikens dag och pi-dagen.

Sidan uppdaterades: