Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Gemenskap – ett fokusområde för Årets förändringschef

Lina Johansson har arbetat som verksamhetschef inom personlig assistans i Nacka i sju år. I mitten av maj fick hon utmärkelsen Årets förändringschef. Ur motiveringen går det bland annat att läsa att Lina vågat utmana förutsättningar och gjort betydande förändringar.

- Förändringsarbetet har i stora drag gått ut på att öka kundnöjdheten och det gör vi framför allt genom att ha en kontinuitet av assistenter, stärka medarbetarskapet genom arbetsmiljöarbete samt god kontroll över arbetade timmar i förhållande till beslut för att ha en ekonomi i balans. Som verksamhet står vi i hård konkurrens mot privata utförare och vi kan inte locka med övriga förmåner. Därför är det extra viktigt för oss att ha nöjda och trygga kunder och stolta medarbetare. Vi har också försökt synliggöra vår verksamhet och yrkesrollen personlig assistent.

Ensamarbete där ingen ska känna sig ensam

Arbetsmiljöarbetet är mycket viktigt för Lina, inte minst eftersom personlig assistent är ett ensamarbete.

- Vi har ett stort fokus på arbetsmiljön när vi ses. Vi pratar till exempel mycket om att vi är ett team, trots att vi sällan ses. Ingen hos oss ska behöva känna sig ensam. Vi ordnar också aktiviteter utanför arbetet för att skapa gemenskap. Jag vill att alla mina medarbetare ska känna sig sedda, hörda och bekräftade.

”Mitt mantra är att snälltolka”

En av de saker som Lina uppskattar mest med sitt arbete är samtal och möten med kunder och assistenter.

- Sedan är det är otroligt roligt att få möjliggöra för en person att få leva som den önskar. Därför är det mycket viktigt, men också utmanande, att matcha assistent med kund eftersom personkemin måste stämma. En dag hos oss på personlig assistans kanske kan upplevas som lite rörig och rörlig, men det är precis så det ska vara eftersom det är våra kunder som bestämmer vad de önskar för assistans. Därför är det extra viktigt att vi arbetar som ett team och känner oss trygga med varandra. Mitt mantra är att vi ska ”snälltolka” varandra, för jag vet att mina medarbetare vill, och gör, ett fantastiskt jobb!

Här kan du läsa mer om Årets chef.

Sidan uppdaterades: