Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Senior i Nacka

EKEN

Förebyggande träning för dig som fyllt 65 år och bor i Nacka kommun.

Gymmet i Ektorp är fortfarande stängt, vi saknar er alla och längtar tills vi kan träffas igen. I väntan på det finns här ett program med 10 övningar som kan göras i hemmet, helt utan redskap. Programmet stärker benen och balansen och kan med fördel utföras flera gånger i veckan. Som vanligt är ni välkomna att höra av er om det dyker upp några frågor längs vägen. Lycka till med träningen!

Träna hemma med EKEN

Styrke- och balansövningar

Lasse630x400.gif

Vi erbjuder seniorer i Nacka kommun träning under trygga och säkra former. Syftet är att öka möjligheten till en bättre hälsa och framför allt, att minska risken för fallskador.

  • Vid ditt första besök får du träffa någon av våra sjukgymnaster för ett samtal om din fysiska och psykosociala hälsa, livsstil, miljö och aktivitetsnivå. Då testas även din balans och benstyrka.
  • Utifrån hälsosamtalet och testerna bjuds du sedan in till en passande grupp (6 personer/grupp) som tränar tillsammans under hela perioden.

En träningsperiod varar i 20 veckor. Förutom att förbättra deltagarnas benstyrka och balans blir denna gruppträning även en social aktivitet och ett hälsosamt sätt att umgås med nya bekantskaper.

Gun630x400.gif

Efter avslutad träningsperiod finns möjligheten att fortsätta träna i vårt gym, men då utan sjukgymnast och helt på eget ansvar. Samtliga våra deltagare erbjuds även möjlighet att delta i EKEN matskola, läs mer om detta här.

Låter det här intressant?

Ring redan idag och lämna din intresseanmälan!
Telefon EKEN 070-431 99 78

EKEN - en fallförebyggande verksamhet i Nacka kommun för dig som fyllt 65 år. Vi finns på Nacka seniorcenter Ektorp, Ektorpsvägen 17-19

Sidan uppdaterades: