Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kocktorpssjöns utegym

Naturnära gym

Kocktorpssjöns utegym passar ett större spann av motionärer med redskap som går att använda till olika övningar. Här finns hinderbana med upphoppsstubbar, balansbom, armgång, häckar samt däck. Stora muskelgrupper såsom ben, rygg, mage, rumpa, bröst, armar och axlar kan tränas.

Utegymmet ligger i Tollare naturreservat och är utrustat med belysning för att möjliggöra träning under årets mörkare årstider. Knappt 100 meter från gymmet ligger en handikapparkering. Underlaget på plats är träflis.

Närmaste gatuadress: Skivlingevägen 24

Se Kocktorpssjöns utegym på karta

Krokhöjdens utegym

Natur-och bostadsnära gym

Krokhöjden utegym med självviktsträning och erbjuder hinderbana och stationsträning i stenmjölsunderlag.

Närmaste gatuadress: Arnövägen 15

Se Krokhöjdens utegym på karta

Inspiration för övningar så kan göras vid gymmet.

Sarvträsks utegym

Tillgängligt, natur- och bostadsnära gym

Sarvträsk utegym är ett seniorgym med stationer för träning av sinnen som balans och reaktionsförmåga längs tillgänglig promenadslinga. Underlaget är stenmjöl.

Närmaste gatuadress: Sandövägen 4

Se Sarvträsk utegym på karta

Tollare utegym

Natur- och bostadsnära utegym

Tollares utegym är ett stockgym och det finns också möjlighet att träna med den egna kroppen som motstånd. Det finns romerska ringar och battleropes, redskap för bland annat rygglyft, axelpress, situps och armgång. Här finns också en hinderbana som utmanar styrka och smidighet.

Gymmet ligger intill bollplanen, mellan Hedenströms väg och Elevhemsvägen. Parkering finns. Vissa delar har underlag av stenmjöl och vissa av träflis.

Närmaste gatuadress: Elevhemsvägen 1.

Se Tollare utegym på karta


Velamsunds utegym

Naturnära stockgym

Velamsunds utegym har balansgång, hinder, hopp över häckar, armgång och hopp på stubba samt stationsredskap med knäböj, bänkpress och marklyft. Ett räcke för dips, en armhävningsstång med tre olika höjder, rygglyft och trädäck för situp ger bra övningar för både armar, axlar och mage. Underlaget i gymmet är träflis.

Gymmet ligger i Velamsunds naturreservat. Parkering finns en bit bort, men det finns möjlighet för färdtjänst att ta sig fram till gymmet.

Närmaste gatuadress: Velamsundsvägen 33

Se Velamsunds utegym på karta

Foto: Carin Carlsdotter Denell

Sidan uppdaterades: