Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Henrikdalsberget utegym

Tillgängligt, bostadsnära gym

Henriksdalsbergets utegym är ett stockgym med hinderbana. Gymmet är belyst. Här finns redskap för att träna rygg, mage, bröst , armar och axlar.

Närmaste gatuadress: Henriksdalsringen 8
Se Henriksdalsberget utegym på karta

Kvarnholmen utegym

Tillgängligt, natur- och bostadsnära gym

Kvarnholmens utegym har utrustning för armhävningar, dips, stocklyft, situps, bänkpress, rygglyft och barr. Utegymmet ligger i Kvarnholmsparken, med utsikt över Saltsjön och farleden.

Kvarnholmens utegym är byggt och förvaltas av Kvarnholmen Utveckling AB. Det är öppet för allmänheten på samma sätt som andra utegym i kommunen.

Närmaste gatuadress: Kvarnholmsvägen 114
Se Kvarnholmens utegym på karta

Långsjön utegym

Tillgängligt, natur- och bostadsnära gym

Långsjöns utegym har utrustats med redskap som ska passa ett större spann av motionärer. Stora muskelgrupper såsom rygg, mage, bröst, armar och axlar kan tränas. På gräsmattan ligger ett trädäck där man kan stretcha och umgås samtidigt som man har en fin utblick över Långsjön.

Utegymmet ligger i Långsjön naturreservat i direkt anslutning till reservatets Lugna promenad, vilken är planerad för att det ska vara enkelt att ta sig ut i naturen. Slingan har måttligt med stigning och är bred. Besökare kan ta sig fram med rullstol och barnvagn. Det finns parkering.

Närmaste gatuadress: Bävervägen 2
Se Långsjöns utegym på karta

Nyckelviken utegym

Naturnära gym

Nyckelvikens utegym innehåller hinderbana med repgång, upphoppsstubbar, armgång, repbro, häckar samt balansbom. Stationsredskap med knäböj, bänkpress, axelpress och marklyft finns för mer statisk träning. Ett räcke för dips, armhävningsstång med tre olika höjder, sit-upbänkar samt rygglyft ger bra övningar för både rygg, armar, axlar och mage. I sluttningen ligger ett trädäck där man kan stretcha och umgås.

Utegymmet ligger i Nyckelvikens naturreservat. Parkering finns i området.

Närmaste adress: Nyckelviksvägen
Se Nyckelvikens utegym på karta

Rudsjöparken utegym

Natur- och bostadsnära gym

Rudsjöparkens utegym ligger i Rudsjöparkens sydvästra del, i Duvnäs utskog. Här finns även en lekplats med cirkustema och en tennisbana, en basket, boule-, parkour-, samt hinderbana.

Handikapparkering finns längs med Utskogsvägen i närheten av parken.

Närmaste adress: Rudsjövägen 4
Se Rudsjöparkens utegym på karta

Sickla strand utegym

Med start i september 2023 kommer utegymmet i Sicklas strandpark att byggas om och få helt ny utrustning. Det beräknas vara klart att öppna under hösten 2023.

Skulpturalt utegym i parkmiljö.

Närmaste gatuadress: Sickla strand 25
Se Sickla strand utegym på karta

Foto: Carin Carlsdotter Denell

Sidan uppdaterades: