Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Henrikdalsberget utegym

Tillgängligt, bostadsnära utegym

Henriksdalsbergets utegym är ett stockgym med hinderbana. Gymmet är belyst och underlaget är av träflis. Här finns redskap för att träna rygg, mage, bröst , armar och axlar.

Betalparkering finns invid torget.

Närmaste gatuadress: Henriksdalsringen 8

Se Henriksdalsberget utegym på karta

Kvarnholmen utegym

Tillgängligt, natur- och bostadsnära stockgym

Kvarnholmens utegym har utrustning för armhävningar, dips, stocklyft, situps, bänkpress, rygglyft och barr. Utegymmet ligger i Kvarnholmsparken, med utsikt över Saltsjön och farleden.

Underlaget består av stenmjöl och gymmet ligger vid en asfalterad gångväg. Det finns inte parkering i anslutning till gymmet.

Närmaste gatuadress: Kvarnholmsvägen 114

Se Kvarnholmens utegym på karta

Långsjön utegym

Tillgängligt, natur- och bostadsnära gym

Långsjöns utegym har utrustats med självviktsredskap som ska passa ett större spann av motionärer. Stora muskelgrupper såsom rygg, mage, bröst, armar och axlar kan tränas. På gräsmattan ligger ett trädäck där man kan stretcha och umgås samtidigt som man har en fin utblick över Långsjön.

Utegymmet ligger i Långsjön naturreservat i direkt anslutning till reservatets Lugna promenad, vilken är planerad för att det ska vara enkelt att ta sig ut i naturen. Slingan har måttligt med stigning och är bred.

Underlaget är av träflis. Det finns parkering och besökare kan ta sig fram med rullstol och barnvagn.

Närmaste gatuadress: Bävervägen 2

Se Långsjöns utegym på karta

Nyckelviken utegym

Naturnära stockgym

Nyckelvikens utegym innehåller hinderbana med repgång, upphoppsstubbar, armgång, repbro, häckar samt balansbom. Stationsredskap med knäböj, bänkpress, axelpress och marklyft finns för mer statisk träning med stockredskap. Underlaget är av träflis.

Ett räcke för dips, armhävningsstång med tre olika höjder, sit-upbänkar samt rygglyft ger bra övningar för både rygg, armar, axlar och mage. I sluttningen ligger ett trädäck där man kan stretcha och umgås.

Utegymmet ligger i Nyckelvikens naturreservat. Parkering finns i området.

Närmaste adress: Nyckelviksvägen

Se Nyckelvikens utegym på karta

Rudsjöparken utegym

Natur- och bostadsnära gym

Rudsjöparkens utegym ligger i Rudsjöparkens sydvästra del, i Duvnäs utskog, och underlaget är av träflis. Här finns även en lekplats med cirkustema och en tennisbana, en basket, boule-, parkour-, samt hinderbana.

Parkering med handikapparkering finns längs med Utskogsvägen i närheten av parken.

Närmaste adress: Rudsjövägen 4

Se Rudsjöparkens utegym på karta

Sickla strand utegym

Utegym i parkmiljö.

Utegymmet ligger i Sickla strandpark vid Sicklasjöns nordvästra del, mellan Sicklasjöns BK med möjligheter att spela tennis och Fågelparkens lekplats. Betalparkering finns vid gymmet.

I gymmet finns bland annat fasta stationsredskap med självvikt för rodd, axelpres och benpress samt en ellipsmaskin för konditionsträning.

Kroppstyngdsstationen i gymmet består av ett räcke för dips, armhävningar, armgång och chins/pull ups. På plats finns också ett trädäck för stretchning och avslappning. Underlaget är av stenmjöl.

Se ritning och gyminstruktioner. (PDF-dokument, 640 kB)

Närmaste gatuadress: Sickla strand 25
Koordinater: 59.302560, 18.122115

Se Sickla strand utegym på karta.

Sidan uppdaterades: