Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

SIMSALABIMTRÄDEN

IRINA MY AHRENSTEDT/ÄLTADALENS FÖRSKOLA

SNABBFAKTA

Konstverkets titel: Simsalabimträden
Placering: Ältadalens förskola
Konstnär: Irina My Ahrenstedt
Material: Kontursågad walchromat, ytbehandlad med osmo hårdvaxolja.
Storlek: 280/320 cm.
Invigdes år: 2018
Foto:

OM KONSTVERKET

Ett träd från fantasins värld med färger från regnbågen, inspirerad av årstidernas skiftningar, trädets former och knaggar. Träden kan fungera som samlingsplats vid sagostunder och skapa taktila och visuellt intressanta gestalter i barnens vardag på förskolan. Träden har varsin maskot; en uggla och en ekorre, som kan tas ner och användas av pedagogerna.

Små håligheter med olikfärgade ytor skapar en intressant upptäcksfärd för små händer och nyfikna fantasilekar. Vem bor här? Glada färger ger positiva associationer och igenkännande för de flesta åldrar och träd är dels en symbol för liv och växtlighet såväl som en källa till mystik och hemligheter, ofta förekommande i sagans värld.

På baksidan av grenarna finns det utplacerat magneter där saker, teckningar eller skapat pynt kan hängas upp med en metallklämma. I några håligheter finns det en blank spegelliknande yta av rostfritt stål för att skapa ljusreflekterande element som ger trädet lyster och appellerar till fantasin.

OM KONSTNÄREN

Min kompetens och passion är uppdrag inom ljusdesign, offentliga utsmyckning/gestaltning och att utforma lekskulpturer. Mitt arbete har ett narrativt och färgrikt uttryck ofta med inspiration från fantasin, lekfullhet, detaljer, Art Noveau och musik.
Material som har ett starkt eget uttryck tycker jag om att arbeta med; glas, betong, trä, mosaik och metall.

Läs mer på irinamy.se

Sidan uppdaterades: