Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Akvarellmålningar

Snabbfakta

Konstverkets titel: utan titel
Placering: Sågtorpsskolan, Boo kyrkväg 5
Konstnär: Anders Wallin
Material: Akvarell på papper
Storlek: Fyra bilder à 149 x 95 cm, inklusive ram
Invigdes år: 1993
Foto: Helena Strandberg Konservator AB

Om konstverket

Anders Wallin skapade fyra stycken akvarellmålningar till Sågtorpsskolans bibliotek 1993. När skolan byggdes om runt 2010 flyttades målningarna, nu hänger två av dem i skolans matsal. De andra två finns i dagsläget inte uppsatta.


Foto: Helena Strandberg Konservator AB

Om konstnären

Anders Wallin, född 1953, bor och arbetar i Gustavsberg.
Anders Wallin utbildade sig på 70-talet och tog sin examen från Konstfack 1979. Därefter har han fördjupat sina kunskaper inom monumentaltekniker och glas under ett år av projektstudier vid Kungliga konsthögskolan 2007.

Anders Wallin har sin bas i traditionellt och tekniskt drivet akvarellmåleri. Han älskar att testa och experimentera, låta slump och misstag driva arbetet framåt. Det har lett till ett arbete med blandade tekniker på glasakrylskivor, duk och papper. Oljefärg eller akryl, lösningsmedel och till exempel tjära, rost och färgpigment appliceras med pipetter, skrapor och penslar. Han droppar och sprutar, slipar, vänder och vrider på målningarna. Han låter ständigt materialen och processen leda honom till nya uttryck.

Anders Wallins gedigna materialkännedom och lustfyllda upptäckarglädje har gjort honom till en mycket uppskattad kursledare. Och tillsammans med Tulla Grünberger har han gett ut boken "Akvarell, historia och teknik".

Bland Anders Wallins arbeten i offentlig miljö kan nämnas arbeten till Vigselrummet i Nacka Stadshus; Svenska Bostäder, Skärholmen;
HSB Farsta strand; Karolinska Sjukhuset och Internationella Gymnasiet Sjövik.

Anders Wallins hemsida: www.awallin.se

Hitta till konstverket

Sidan uppdaterades: