Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

SKULPTURER I OMVANDLING

ROLAND PERSSON / BOO GÅRDS FÖRSKOLA

SNABBFAKTA

Konstverkets titel: Skulpturer i omvandling
Placering: Boo Gårds förskola (f.d. Lotsens förskola) Galärvägen 15
Konstnär: Roland Persson
Material: Aluminium
Invigningsår: 2016
Foto: Helena Strandberg Konservator AB

OM KONSTVERKET

Vi människor har skapat konst i alla tider. Med konsten har vi smyckat miljöer, förklarat vår omvärld och besvärjt det okända. Men när vi studerar hällristningar och grottmålningar ser vi inte bara djur och andar – vi anar dessutom handen som skapat, personen bakom konsten. Och så är det än idag, och inte minst på Boo gårds förskola.


Foto: Helena Strandberg Konservator AB

På Boo gårds förskola har barnen, tillsammans med konstnär Roland Persson, skapat den nya konsten. Här och var på skolgården återfinns skulpturerna som glänsande andar eller djur, medan de väntar på ett barn som vill leka. Utan tvekan anar vi även här personerna bakom konsten, barnens händer som genom konsten smyckat sin miljö och besvärjt vår omvärld.
Text: konstkonsult Po HagströmFoto: Helena Strandberg Konservator AB

OM KONSTNÄREN

Konstnär Roland Persson, född 1963 i Hudiksvall, bor i Värmdö. Han utbildades vid Umeå konsthögskola, Umeå universitet och har sedan dess medverkat i en rad grupp- och soloutställningar, huvudsakligen i Sverige men även internationellt. Genom åren har han mottagit ett avsevärt antal stipendier och priser, och många av hans skulpturer finns idag permanent placerade runt om i Sveriges offentliga rum.

För mer information besök konstnärens hemsida: rolandpersson.se

HITTA TILL KONSTVERKET

Sidan uppdaterades: