Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

JANS PLATS

SNABBFAKTA

Konstverkets titel: Jans Plats
Placering: Fisksätra torg
Konstnär: WiklundWiklund
Invigdes år: 2017

OM KONSTVERKET


Den 11 november 2017 invigdes Jans Plats som består av en skylt med lampa och vindflöjel. En stolpe att stämma möte vid, ett slags poetiskt minnesmärke.

Konstnärsduon WiklundWiklund som verkat i Fisksätra i tio års tid gör skyltar till Fisksätra baserat på bilder från konstprojekt Fisksätra mönsterarkiv. Mönsterarkivet genomsyrar Fisksätra med gatuskyltar på husfasadernas gavlar, textilierna i kyrkan och mycket mer.

Jans Plats har producerats på uppdrag av Stena Fastigheter, Öppna konsten, Konsten att skapa stad samt Smart Kreativ Stad.

OM KONSTNÄRERNA

WiklundWiklund är ett flerårigt samarbete mellan konstnären/formgivaren Katarina Wiklund och konstnären/arkitekten Susanna Wiklund kring konst i offentliga miljöer.

I WiklundWiklund kombinerar vi vårt kunnande inom bildkonst, scenografi, arkitektur och inredning. Centralt är undersökandet av platsen. Vi är speciellt intresserade av mötesplatser, hur man hittar fram till en inkluderande ton och tilltal. Våra verk utvecklas ofta ur en viss situation eller frågeställning. Genom att träffa människor, studera en plats från olika perspektiv och låta lite tid gå - inspireras vi att gå vidare i en djupare förståelse av platsen.

WiklundWiklund har arbetat med varierande uppdrag för en mängd olika sorters offentliga rum som t ex Göteborgsoperan, Fisksätra kyrka, Nacka stadshus, Historiska museet och Psykiatrins hus i Uppsala.

WiklundWiklunds hemsida kan du läsa mer om konstnärsduon och deras gemensamma arbeten.

HITTA TILL KONSTVERKET

Sidan uppdaterades: