Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

SNABBFAKTA

Konstverkets titel: Fyra element
Placering: Brandstationen Järla, Järla Östra Skolväg 2
Konstnär: Renée Lord
Material: Reliefer i trä
Invigningsår: 1996

OM KONSTVERKET

Renée Lord har baserat sina verk Fyra element på de geometriska formerna cirkel, triangel och fyrkant, som tillsammans bildar det ursprungliga tecknet för universum. Cirkeln symboliserar luft och vatten, fyrkanten symboliserar jord och triangeln är symbol för eld.

OM KONSTNÄREN

Renée Lord, född 1951, är bosatt i Stockholm.

Efter att ha utbildat sig på Konstfack 1974-80 och Royal College of Art, London 1981-82, har Renée Lord haft en mängd utställningar i Sverige och utomlands. Men merparten av hennes konst möter du i det offentliga rummet. Exempelvis i Blå parken vid Umeå Universitet, vid AstraZenecas huvudkontor i Södertälje och Johanneslunds Äldreboende i Haninge. Renée Lords materialval varierar, de följer idé och funktion, hon arbetar bland annat i sten, trä, stål, brons, glas och neon.

I arbetet med sin konst, inte minst den offentliga, strävar Renée Lord efter att tillföra något oväntat. Något vi kan associera och fantisera till och vila ögonen på, rum där fantasin möter vardagen på ett estetiskt lockande och lekfullt sätt.

Vill du veta mer om Renée Lord kan du besöka hennes sida på Skulptörförbundets hemsida.

HITTA TILL KONSTVERKET

Sidan uppdaterades: