Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

PENNBALETT

BIRGITTA AHLIN OCH SIRKKA LEHTONEN / DUVNÄS SKOLA

SNABBFAKTA

Konstverkets titel: Pennbalett
Placering: Duvnäs skola, Duvnäsvägen 38
Konstnär: Birgitta Ahlin och Sirkka Lehtonen
Material: Trä, lamellglas, träramar och metall
Invigningsår: 1997

OM KONSTVERKET

Verken är placerade på tre våningar, i skolans korridorer.
Skivor av lamellglas i skiftande färger delar upp korridorerna och skapar intimare rumsfickor. I ytterkanten av varje lamellglasskiva balanserar stora pennor på sin spets, pennor finns också målade på väggarna.

OM KONSTNÄREN

Birgitta Ahlin (född 1947) och Sirkka Lehtonen (född 1947) har arbetat tillsammans sedan 1979. De utbildade sig båda två på Konstfack i Stockholm, där efter har de studerat konst, arkitektur och glasteknik som stipendiater vid Konst- och Arkitekturhögskolan i Bratislava (Birgitta) och Konsthögskolan i Krakow (Sirkka). Ahlin och Lehtonens ateljé ligger i Sickla, Nacka.

Ahlin och Lehton arbetar framförallt i glas, de skapar unika objekt och inredningsdetaljer, konstnärliga utsmyckningar och rumsliga installationer. Deras konstnärliga gestaltningar utformas i nära samarbete med arkitekter och verken gjorda för bland annat skolor, banker, hotell och andra offentliga miljöer befinner sig i gränslandet mellan konst, konsthantverk, formgivning och arkitektur.

Redan 1980 utvecklade konstnärsduon nya tekniker för hantverksmässig och industriell bearbetning av planglas för konstnärliga och arkitektoniska ändamål. Duon har arbetat en bra bit över trettio år tillsammans och har under den tiden experimenterat fram flera unika dekortekniker.

Konstnärernas hemsida: www.ahlinlehtonen.se

HITTA TILL KONSTVERKET

Sidan uppdaterades: