Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

TID OCH RUM

BETH LAURIN OCH MATS OLOFGÖRS / HENRIKSDALSBERGET

SNABBFAKTA

Konstverkets titel: Tid och rum
Placering: På torget på Henriksdalsberget, Henriksdalsringen 119
Konstnär: Beth Laurin och Mats Olofgörs
Material: Granit
Invigningsår: 1984
Foto: Emma-Lina Ericson

OM KONSTVERKET

Mats Olofgörs och Beth Laurins skulpturgrupp ”Tid och rum” huggen i granit består av ett antal stenblock placerade i en långsamt böljande cirkelrörelse, som avslutas – eller tvärtom – börjar med klassiskt formade portaler. Portaler som fångar upp rörelsen och skapar rumslighet. I mitten bildar tio jämnt huggna mindre block en öppen ring. En plats att stanna till och slå sig ned vid.


Foto: Emma-Lina Ericson

OM KONSTNÄRERNA

Beth Laurin, född 7 april 1935, är en av Sveriges mest hyllade skulptörer. Beth Laurin är utbildad vid Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och debuterade på Galleri Mejan i Stockholm år 1974.
2007 mottog Laurin det första Sergelstipendiet av Skulptörförbundet. Hon har fram till sin död en garanterad inkomst på minst fem prisbasbelopp per år genom den statliga inkomstgarantin för konstnärer.
Läs tidningen Konstnärens utförliga artikel om Beth Laurin!

Mats Olofgörs, född 12 november 1954, är en svensk skulptör och landskapsarkitekt. Mats Olofgörs har studerat skulptur på Konstfack i Stockholm.
Olofgörs har blivit känd för sina storskaliga abstrakta skulpturer i samband med gestaltning av trafikplatser, gator, parker och torg. Ofta understryker han den optiska verkan av sina verk med effektfull belysning eller arbetar enbart med ljussättning av offentliga miljöer.
Läs mer på Mats Olofgörs hemsida www.olofgors.nu

HITTA TILL KONSTVERKET

Sidan uppdaterades: