Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

DRAKEN

ANN AHLBOM SUNDQVIST / JÄRLA SKOLA

SNABBFAKTA

Konstverkets titel: Draken
Placering: Järla skola
Konstnär: Ann Ahlbom Sundqvist
Material: Lekskulptur i betong, trä, spegelglas och stengods
Invigningsår: 1999
Foto: Emma-Lina Ericson

OM KONSTVERKET

Verket skapades i projektet "Skolgården i fokus" och är ett samarbete mellan Järla skolas elever och konstnären Ann Ahlbom Sundqvist. All mosaik är gjord av eleverna.

OM KONSTNÄREN

Ann Ahlbom Sundqvist, född 1964 i Borås, bosatt i Älvsjö.

Ann Ahlbom Sundqvist studerade vid Konstfack 1985-1989 och har en Master of fine Art i skulptur. Idag arbetar Ann som skulptör, grafisk formgivare och tecknare och har varit konstnärligt verksam i snart 30 år med uppdrag och utställningar runt om i Sverige och världen.

Ann tycker om att arbeta med form och material och vill skapa ett uttryck eller en känsla. I sin konst inspireras hon av naturens mikroformer, klimatet och kommunikation mellan människor. Motsatser, likheter och dialog är teman som återkommer i hennes arbeten. Hon har gjort flera mosaikskulpturer, andra återkommande material är glas, sten, metall och betong. Valet av material bestäms utifrån uttryck, tankar, historia och miljö.

Ann Ahlbom Sundqvists hemsida: www.ann.se

HITTA TILL KONSTVERKET

Sidan uppdaterades: