Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

LANDMARKS

SNABBFAKTA

Konstverkets titel: Landmarks
Placering: Nacka stadshus
Konstnär: Astrid Sylwan
Material: Olja på duk
Invigningsår: 2012

OM KONSTVERKET

I målningen Landmarks som återfinns i Stadshusets matsal ses avgränsade och sammansmälta abstrakta färgfält i rött, grönt och blått. Den är placerad som en klassisk fresk och löper från vägg till vägg, totalt nästan 18 meter med avbrott för två pelare. Målningen är 120 cm hög och får luft i över och underkant vilket gör att den inte störs av omgivningen.

OM KONSTNÄREN

Astrid Sylwan, född 1970, tog sin konstnärliga examen från Konstfack 2005. Hon har sin ateljé vid Skurusundet.

Det figurativa kommer sällan in i Astrid Sylwans värld, det är framförallt färgen som intresserar henne och ges huvudrollen. Färg, inte bara som nyans utan som fysiskt material. Sylwan använder färgens alla fysiska egenskaper när hon applicerar den på duken med breda borstar, färgknivar och skrapor, eller häller den över duken i pölar och låter den rinna över ytan och sprida sig utåt i stora droppar.
Astrid Sylwan tog efter sin examen snabbt ställning som en av Sveriges mest framstående målare; Hon har fått flera prestigefyllda stipendier, ställt ut i hela Norden, och hennes arbeten kan idag hittas i till exempel Moderna museets, Statens konstråds och Malmö konstmuseums samlingar.

2017 öppnade den nya stationen Stockholm City. På den östra plattformens båda gavlar syns Astrid Sylwans Skies, ett verk sammansatt av 1200 kakelplattor målade med glasyrer och emalj.

Läs mer om Astrid Sylwan på hennes gallerists hemsida.

HITTA TILL KONSTVERKET

Sidan uppdaterades: