Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Inne och ute

Snabbfakta

Konstverkets titel: Inne och ute
Placering: Tallidsgården, Helgesons väg 5
Konstnär: Eva Grytt
Material: Trä, konststen, snäckor, brons och stål
Invigningsår: 1996

Om konstverket

Konstverket består av flera delar. En skålformad snäcka, drygt en meter i diameter, återfinns på gården. En slank, svartmålad träskulptur föreställande en flicka med klockad kjol syns titta ut strax innanför fönstret. Med hakan aningen höjd och händerna på huvudet blickar den 130 centimeter långa flickan rakryggad ut genom fönstret. Övriga delar, en samling mindre snäckor, ett plakat med de olika snäckornas namn och ursprung finns monterade på väggar i anslutning till skulpturen av flickan.


Foto: Till vänster, närbild på flickan. Till höger, snäckan på piedestalen utanför fönstret.

Om konstnären

Eva Grytt, född 1946, är bosatt i Stockholm. Hon utbildades under 60- och början av 70-talet på Konstfack i Stockholm där hon studerade dekorativt måleri samt vid Teckningslärarinstitutet. Under 90-talet studerade hon grafik på Kungliga Konsthögskolan.

Eva Grytt arbetar framförallt med grafik. Hon finns representerad på The British Museum i London, Moderna Museet, Nationalmuseum och vid flera kommuner och landsting runt om i Sverige. 1998 skapade hon flera skulpturer till Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Stockholm.
Eva Grytt jobbar även som frilansande scenograf och dockmakare på bland andra Stockholms Stadsteater och dockteatern Tittut.

Hitta till konstverket

Sidan uppdaterades: